Haberler

17'nci Uluslararası Kemer Sualtı Günleri' Başladı

KEMER Tanıtım Vakfı'nca (KETAV) organize edilen '17'nci Uluslararası Kemer Sualtı Günleri', Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

KEMER Tanıtım Vakfı'nca (KETAV) organize edilen '17'nci Uluslararası Kemer Sualtı Günleri', Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Kemer Belediyesi'nin desteğiyle KETAV tarafından düzenlenen 'Uluslararası Kemer Sualtı Günleri', Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Almanya, İran, Polonya, Suriye, İsviçre ve Mısır'dan 60 su altı fotoğrafçısının katılımıyla başladı. Akdeniz'in Antalya kıyılarındaki su altı doğal ve arkeolojik değerlerinin dünyaya tanıtılması amacıyla yapılan 'Kemer Sualtı Günleri' kapsamında su altı görüntüleme yarışmaları düzenlenecek. Kemer'in kıyılarında çekilecek fotoğraf ve videolar, uluslararası jüri tarafından değerlendirilecek, dereceye girenler ödüllendirilecek.

Etkinlik dolayısıyla düzenlenen kokteyle Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, KETAV yönetim kurulu üyeleri, 'Kemer Sualtı Günleri'nin kurucularından Doç. Dr. Hakan Öniz, Rusya Sualtı Federasyonu Başkanı Sergey Fazlullin, Almanya Sualtı Federasyonu Başkan Yardımcısı Norbert Watte, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Başçavuş Ulvi Gören ile yerli ve yabancı çok sayıda su altı fotoğrafçısı katıldı.

Kokteyl sonrası gazetecilere açıklama yapan Yüksel, "Su altı arkeolojisi ile turizmi birleştirince çok önemli bir etkinlik. Etkinlik, hem Kemer'in tanıtımına katkı sunuyor hem de bilimsel çalışmalara ışık tutuyor. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından da destekleniyor" dedi.

'TURİZME ÇOK BÜYÜK KATKI'

Etkinliğin kurucularından Doç. Dr. Öniz ise uluslararası arenada Türkiye'yi tanıtma açısından büyük bir etkinlik olduğunu vurguladı. Öniz, "Haritada Türkiye'nin yerini gösteremeyecek olan insanlar, 'Kemer' diye bir bölge olduğunu ve burada su altı fotoğrafçılığı yapıldığını biliyor. Etkinlik, Türkiye'ye bilimsel su altı çalışmalarının ve fotoğraflarının geldiği noktayı göstermektedir. Bu etkinlik turizme çok büyük katkıları oldu. Buraya gelen yabancı su altı fotoğrafçıları, ülkemizi daha sonra uluslararası platformlarda tanıtacak. Türkiye'nin su altı kültür mirasının korunması alanında önemli bir altyapısı olduğunu dünyanın önüne koymuş durumdayız" diye konuştu.

Almanya Sualtı Federasyonu Başkan Yardımcısı Watte de Kemer'de düzenlenen etkinliğin benzerini Almanya'da da yaptıklarını anlatarak, Kemer'e ilk defa geldiğini söyledi. Daha çok Kaş'ta dalış yaptığını belirten Watte, etkinlik kapsamında Kemer'de ilk kez dalış yapacağı için heyecanlı olduğunu dile getirdi.

'Uluslararası Kemer Sualtı Günleri' 20 Mayıs Pazar günü sona erecek.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title