Haberler

1 milyon kazanan Arda Ayten parayla ne yapacağını açıkladı: Hayatım boyunca üniversite okuyacağım

Güncelleme:

ATV ekranlarında yayınlanan "Kim Milyoner Olmak İster" adlı yarışmada 1 milyon kazanan Arda Ayten büyük ödülle ne yapacağını açıkladı. Ayten, "Kitaplarımın hepsini kendim basacağım. Hayatım boyunca üniversite okuyacağım. Ve bir öğrenci olarak öleceğim. Bu ödülle 50 bine yakın kitap alabilirim" dedi.

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ekranlara gelen "Kim Milyoner Olmak İster"de Arda Ayten, 12 soruyu doğru cevaplayarak 1 Milyonluk ödülü aldı. Yarışma sonrası büyük ödülle ne yapacağı açıklayan genç milyoner Arda Ayten, "Kitaplarımın hepsini kendim basacağım. Hayatım boyunca üniversite okuyacağım. Ve bir öğrenci olarak öleceğim.Bu ödülle 50 bine yakın kitap alabilirim" konuşmasını yaptı.

"HAYATIM BOYUNCA ÜNİVERSİTE OKUYACAĞIM"

"1 milyonluk ödülü nasıl değerlendireceksiniz?" sorusuna cevap veren Arda Ayten, "Gelecek yaz öğrenebildiğim kadar dil öğrenmeye çalışacağım. Birkaç farklı enstrüman çalacağım. Kitaplarımın hepsini kendim basacağım. Hayatım boyunca üniversite okuyacağım. Ve bir öğrenci olarak öleceğim. Ve istediğim tüm hayallerim için çabalayacağım. Bu olmasa da çabalayacaktım. Ödül her şeyi hızlandıracak. Bu ödülle 50 bine yakın kitap alabilirim. Bu zaten hayatım boyunca okumayacağım bir sayı ama en azından önümde bir çıta olur." dedi.

"BU HABERİ İLK GÜNLÜĞÜMLE PAYLAŞACAĞIM"

"Bu mutlu haberi ilk kiminle paylaşacaksın" sorusuna yanıt veren Ayten, "İlk günlüğüme yazacağım. Yani ilk günlüğüme haber vereceğim. Ben günlüğümle yazışırken geçen gün adıyla konuşurum. Ona dünü anlatacağım." şeklinde konuştu.

1 milyon kazanan Arda Ayten parayla ne yapacağını açıkladı: Hayatım boyunca üniversite okuyacağım

"BENDEN ÇOK KİTAPLARIM KAZANDI"

Son olarak ne söylemek istersiniz sorusu da yönetilen Ayten, "Hayatta her şey mümkün olabiliyor. Başarısızlıkla yaşamaya alışmak gerekiyor. Bunu bir amaca döndürmek gerekiyor. Tarih acımasız bir an hatırlar, bir an unutur. Benden çok kitaplarım kazandı herhalde." ifadelerini kullandı.

1 milyon kazanan Arda Ayten parayla ne yapacağını açıkladı: Hayatım boyunca üniversite okuyacağım

ARDA AYTEN KİMDİR? MESLEĞİ NEDİR?

19 yaşındaki tıp öğrencisi olan Arda Ayten, Sütçü İmam Üniversitesi'nde okuyor. Kitaplara karşı ilgili olduğunu söyleyen genç yarışmacı programda söylediği "Param olmadığı için senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum" sözleri ile izleyenleri duygulandırmıştı.

Arda Ayten ayrıca yarışmada anne ve babasının 4 yaşında iken boşandıklarını dile getirmişti. Arda Ayten şimdiye kadar 4 kitap yazdığını da izleyicilerle paylaşmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kenan İmirzalıoğlu Haberler

500

Yorumlar (35)

konya:

sen türkiye için fazla insansın bir an önce sen yurt dışına git burda telef olma.

6
8
yanıtYanıtla
Diyarbakir:

Helal olsun kitap sevgisine hayran kaldim.

10
3
yanıtYanıtla
Kasım:

Tesadüf ya. Sezon finali 1 milyonluk soru. Soru da kazık gibi!!! Yarışmacı abd çocuk bilim kurgu filmi dahi karakterinde. Tesadüf işte. İnanmak için her şey var.

9
1
yanıtYanıtla
asdasd:

niye üniversite okuyan adam mı oluyo ? yoksa iş sahibi mi oluyo ? lan beyin lazım ya harbiden lazımm.

4
4
yanıtYanıtla
Bence:

Okul kutuphaneleri, halk kütüphaneleri ve daha birçok kütüphane yok ya bu memlekette... Parası olmayan kitap okuyamıyor. Dalga geçmeyin insanlarla.

4
2
yanıtYanıtla
ziyaa:

Yuh la sana 2 saatte bir İstiklal Marşı''nı okuyamadın. Yazık bu gençliğe. . .

4
1
yanıtYanıtla
uCube:

Hayatın boyunca üniversite nasıl okuyorsun be adam! Bari başkalarının okumasına vesile olacağım de. . . ;))

2
2
yanıtYanıtla
Tebrik ederim:

Senede sadece 150 kitap okuyabiliyorum demiş, ayda 16 kitap, haftada 4 yapar. Hayalleri de bir o kadar güzel ve gurur verici. Ülkemizde böyle insanların olduğunu bilmek umut veriyor, sayılarının artması dileğiyle.

2
2
yanıtYanıtla
Zımba Kurmanc:

Ayda nasıl 16 kitap oluyor la 12 13 gibi bişey olması lazım

yanıt0
yanıt0
SERKAN:

helal olsun.

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title