Haberler

Zor Şartlar Altında Çektiği Kısa Film 300 Film Arasından Birinci Oldu

Üniversite yıllarında sinema hayatına atılan Rıdvan Yavuz, 1990'lı yıllarda bir köyden başka bir köye okumaya giden iki kardeşin hikayesini anlattığı 'Kuyu' filmiyle 300 kısa film arasından birincilik ödülünü aldı.

Erzurum'un Horasan ilçesi Aliçeyrek köyünde doğup büyüyen ve üniversite yıllarında sinema hayatına atılan Sinema Danışmanı Rıdvan Yavuz, 1990'lı yıllarda bir köyden başka bir köye eğitim görmeye giden iki kardeşin okul hayatını kısa metrajlı filme döktü. Filmde defterleri olmadığı için derse alınmayan öğrencileri konu alan Rıdvan Yavuz, zor şartlar altında çektiği 'Kuyu' filmi ile birçok festivalde finalist oldu. Son olarak 3. Altın Baklava kısa film festivalinde birinci olan Yavuz, birincilik ödülünü jüri üyesi Hülya Koçyiğit'in elinden aldı.

"300 film arasından birinci oldum"

Kuyu filminin birçok festivalde finalist olduğunu belirten Rıdvan Yavuz, "Sinema hayatım üniversite ile başladı. Üniversite hayatımda birçok kısa film çektim ve birçok festivale giderek ödüller aldık. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla en son çektiğim 'Kuyu' adlı kısa film ise birçok festivalde finalist oldu. En son gönderdiğimiz 3. Altın Baklava kısa film festivalinde de 300 film arasından birinci oldum" dedi.

"Zor şartlar altında çektik"

Kuyu filmini zor şartlar altında çektiklerini söyleyen Yavuz, "Kuyu filminin öyküsünü kendi yaşadığım bir olaydan esinlenerek çektim. Filmde oyuncu olarak da köyde yaşayan çocukları oynattım. Beklemediğim seviyede kaliteli bir oyunculuk sergilediler. Kuyu filmini Aliçeyrek köyünde zor şartlar altında çektik. İmkanlarımız gerçekten kısıtlıydı ve o kısıtlıklar içerisinde yine de iyi bir çıkardığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Hülya Koçyiğit ve Engin Altan Düzyatan'dan övgüler aldı

Birincilik ödülünü Hülya Koçyiğit'in elinden alan Sinema Danışmanı Rıdvan Yavuz şöyle devam etti:

"Kuyu filmini doğduğum köyüm olan Aliçeyrek köyünde çektim. Birçok festivalde finalistti ve en son gönderdiğimiz 3. Altın Baklava kısa film festivalinde 300 film arasında birinci seçildi. Ödülümüzü jüri üyesi Hülya Koçyiğit'in elinden aldık. Ödül töreninden sonra Hülya Koçyiğit ile yaptığımız kısa konuşmada köydeki çocukların oyunculuklarını çok beğendiğini söyledi. Aynı şekilde Engin Altan Düzyatan'da çocuklarının oyunculuğunu beğendiğini ifade etti" - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hülya Koçyiğit Rıdvan Yavuz Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title