Haberler

Zonguldak'ta Cam Fabrikasının Yeni Projelerine Tepki

Zonguldak'ta cam fabrikasının yeni projelerine tepkiZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde Kandilli Beldesi ile Terzi Köyü sınırında kurulu bulunan cam fabrikasının silis kumu ocağı kapasite artışı ve cevher zenginleştirme tesisi projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı,...

Zonguldak'ta cam fabrikasının yeni projelerine tepki

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde Kandilli Beldesi ile Terzi Köyü sınırında kurulu bulunan cam fabrikasının silis kumu ocağı kapasite artışı ve cevher zenginleştirme tesisi projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, bölge halkının tepkisi nedeniyle yapılamadı.

Bölge halkı, toplantı için Kandilli Beldesi Gökçeler Mahallesi'ndeki kahvede toplandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hakan Farizoğlu ile cam fabrikasını temsilen ÇED başvuru dosyasını hazırlayan mühendislik firması yetkilisi Mustafa Gümüştekin, proje ile ilgili halkı bilgilendirmek istedi. Ancak vatandaşlar, çevreyi kirlettiğini ileri sürdükleri fabrikaya ve ek tesislerine karşı olduklarını söyledi. Vatandaşlar fabrikanın neden olduğunu ileri sürdükleri çevre kirliliklerine ilişkin fotoğrafları göstererek tepkilerini dile getirdi. Hakan Farizoğlu ve beraberindekiler, tepkiler nedeniyle toplantının gerçekleştirilemediğine ilişkin tutanak hazırlayıp beldeden ayrıldı.

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada fabrikanın sağlıklı çalışma yapmadığını ve çevreye, insanlara büyük zarar verdiğini ileri sürerek, "2010 yılından 2017 yılına kadar olan görseller var. Bu şirketin bölgemizde verdiği zarar ortada. Halkımıza verdiği zarar ortada. Örneğin bizim meclis üyemiz Serdar Coşkun orada çalışırken hastalığa yakalandı. Halka şu anda hiç güven vermiyor. Bu fabrika sağlıklı çalışma ortamını yaratsın. Halkın güvenini kazansın. Tabii ki bizler de şirketlerin çalışmasından yanayız." dedi.

Toplantıya katılan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da "Böyle bir çevre katliamına yol açan tesisin, bu şekilde bir kapasite artırımı yaparak daha büyük bir çevre katliamına yol açmasını kabul edemiyorum. Bir defa 2010 yılından bu güne kadar bu şirketin geçmişini incelediğimizde çevre katliamını sürekli yapan bir şirket haline gelmiştir. Zehirli atıklarını toprak altına gömen, sehirli atıklarını gece saatlerinde hem denize hem ormana hem de doğaya veren bir şirket" dedi. Demirtaş, toplandının Kandilli'de yapılmasına da tepki göstererek, "Bu toplantı Terzi Köyü'nde yapılmalıydı. Çünkü tesis Terzi Köyü'ndedir. Ancak orada köylülerin tepkisinden çekinildiği için toplantı buraya alınmıştır" diye konuştu

Açıklamaların ardından vatandaşlar dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Gökçeler Kandilli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title