Haberler

Zonguldak Köprü Faciasında Ölen 15 Kişi Anısına Anıt

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, 6 Nisan 2012'deki köprü faciasında hayatını kaybeden 15 kişinin anısına, yıkılan köprünün yanına anıt yapıldı.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde, 6 Nisan 2012'deki köprü faciasında hayatını kaybeden 15 kişinin anısına, yıkılan köprünün yanına anıt yapıldı. Çaycuma Belediye Başkanı CHP'li Bülent Kantarcı, "Anıtlar ya güzel olayları ya da acı olayları hatırlamak içindir. Biz ibret olsun diye yaptık" dedi.

İlçenin girişindeki 252 metrelik köprünün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle o sırada köprüden geçen 4 kişi ve içinde 11 kişinin bulunduğu minibüs, alttaki Filyos Çayı'na düştü. Aralarında dönemin Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen'in babası 79 yaşındaki Kemal Gülşen'in de bulunduğu 11 kişinin cesedi bulundu. Mithat Gülşen'in yeğeni üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Sezgin Gülşen, ev kadını 49 yaşındaki Kadın Saraç, 66 yaşındaki Tahir Özkara ve 59 yaşındaki Necati Azaklıoğlu'na ise hala ulaşılamadı.

Faciayla ilgili sorumlular hakkında ise soruşturma izni verilmedi. Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, bilirkişi raporu doğrultusunda faciada sorumlulukları bulunmaları nedeniyle soruşturma izni istediği Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğü için Kastamonu Valiliği, DSİ 232'nci Şube Müdürlüğü için Zonguldak Valiliği, Çaycuma Belediyesi için de İçişleri Bakanlığı izin vermedi.

Ölenlerin yakınlarının soruşturma izni verilmeyen 3 kurum aleyhine Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'nde açtığı tazminat davaları sürerken, Çaycuma Belediyesi ölen 15 kişi anısına anıt yaptırdı. Yıkılmasının ardından yeniden yapılan köprünün yanındaki kavşağa yapılan '6 Nisan Anıtı'nın üzerinde ellerini havaya kaldırıp yakaran kadın heykeli bulunuyor. Heykelin ayaklarından akan su ise faciada ölenlerin isimlerinin yer aldığı anıtın üzerinden alttaki havuza dökülüyor.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, facianın hatırlanması ve ölen insanlara saygı ifade etmek üzere anıtı yaptırdıklarını söyledi. Her 6 Nisan'da anıtta toplanıp ölen 15 kişiyi yad edeceklerini belirten Başkan Kantırcı, şöyle dedi:

"Kollarını açmış Tanrı'ya yalvaran bir kadın, bir ana. Bu isyanını dile getiriyor. ve onun ayakları altından süzülen sular da ölen vatandaşlarımızın isimlerinin üzerinden akarak Filyos Çayı'nı temsil eden havuza dökülüyor. Anıtlar ya güzel olayları ya da acı olayları hatırlamak içindir. Biz ibret olsun diye yaptık. Avrupa'nın bir çok yerinde de buna benzer anıtlar vardır. Mesela veba salgınında ölenler için bir anıt vardır. Bu da bizim için ibret verecek bir olaydır. Günahsız insanlarımızın ölümlerinin yaşanmaması için ve hatırlamak için yaptık. Ben zaten şehirlerin de tıpkı insanlar gibi hafızası olduğuna inanıyorum ve bu hafızayı yaşatmak gerektiğini düşünüyorum. Umarım bir daha böyle acılar yaşanmaz."

Başkan Kantarcı, anıtın 5 metre yüksekliğinde, üzerindeki heykelin de 2 metre boyunda olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Kantarcı Mithat Gülşen Filyos Çayı Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title