Haberler

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 62.duruşmasında, müşteki Veysel Şahin ifade verdi.

Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 62. duruşmasında, müşteki Veysel Şahin ifade verdi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Emre Günaydın ve Hurşit Tolon dışındaki tutuklu sanıklar, müştekiler ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade verdiğini ancak tutanakların kendilerine ulaşmadığını belirtti.

Duruşmada, tanık Gökhan Talas'ın mahkemeye verdiği yazılı ifade okundu. Buna göre, olayın gerçekleştiği gün eşiyle birlikte yayınevine gittiğini, kapıyı çaldığında kimsenin açmaması üzerine maktulleri aradığını dile getiren Talas, öldürülen kişilerden sadece Uğur Yüksel'in telefona cevap verdiğini, onun da sesinin tedirgin olduğunu ifade etti. Kapının arkasında gölgelerin bulunması, Tilman Geske'nin odasının ışığının yanması üzerine durumu polise bildirdiğini aktaran Talas, olay yerine gelen polisle tekrar kapıyı çaldıklarında dışarıdan, yayınevinin penceresinden bir kişinin atladığını söyleyen sesler yükseldiğini, bunun üzerine aşağıya indiklerinde Emre Günaydın'ın yerde yattığını gördüğünü, yayınevine tekrar çıktığında her tarafın kanla kaplı olduğunu gözlemlediğini belirtti.

Olaydan sonra, dini bir örgüte üye gibi gösterilip telefonunun yasa dışı dinlendiğini savunan Talas, eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Ülger ile Binbaşı Haydar Yeşil hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Talas'ın ifadelerinin okunmasının ardından, kapatılan Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin, müşteki sıfatıyla ifade vermeye başladı.

Davanın tutuklu sanıklarından Mehmet Ülger, Haydar Yeşil, Murat Göktürk ve Mehmet Çolak'ı olay öncesi tanıdığını ileri süren Şahin, 1995 yılında Van 100. Yıl Üniversitesi'nde 1. sınıf öğrencisiyken Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı adına haber elemanı olarak çalışmaya başladığını savundu. Aşırı sağ örgütlerle ilgili istihbarat bilgileri topladığını iddia eden Şahin, 2003 yılında da Malatya'nın Hekimhan ilçesinde öğretmenken İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli İrfan O. ile irtibata geçerek çalışmayı sürdürdüklerini iddia etti.

Kerkük'e silah kaçırdığı yönünde suçlamalarla karşı karşıya kaldığını ancak açılan davalarda kaçakçılık yaptığına dair somut delil bulunamadığını aktaran Şahin, mağdur olduğunu, suçlamalarla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandığını öne sürdü.

Telefonlarının dinlendiğini savunan Şahin ancak dinlemelere ilişkin kayıtların olmadığını ve kendisine dinlemelerle ilgili herhangi bir suçlamada bulunulmadığını söyledi.

Haber elemanı olarak görev aldığı dönemde kendisine ödemeler yapıldığını iddia eden Şahin, bu ödemelerin kantin kasalarından verildiğini savundu. Şahin,

"Bir bilgi veriyordum, parasını alıyordum. En son bin 500 lira para aldım, makbuzda 50 lira gösterildi. Gerisi kantin kasasından verildi" dedi.

Veysel Şahin, 2008 yılında Malatya Kışla Caddesi'ndeki derneklerine jandarma tarafından baskın yapıldığını, operasyonda 3 el bombası bulunduğunu, bunların seri numaralarını ajandasına kaydettiğini anlattı.

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerle ilgili bir bilgisinin bulunmadığını dile getiren Şahin, Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nca İncil satışları, dağıtan firmalar ile satan ve alan kişilerin tespitiyle ilgili çalışmalar yapıldığını bildiğini öne sürdü.

İrticai bir örgüt üyesi gibi gösterilerek usulsüz dinlendiğini ileri süren Şahin, "İlgim olmayan bir tarikatla ilişkilendirildim. Şikayetçiyim. Davaya da müdahil olmak istiyorum" dedi.

Şahin, bazı sanıkların sorularını da yanıtladı.

Bu arada, Şahin'in ifadesi sırasında tutuklu sanık Varol Bülent Aral, Mahkeme Başkanı Kısa'nın Şahin'i sorularıyla yönlendirdiğini savundu. Kısa'nın söz almadan konuşmaması, zamanı geldiğinde kendisine söz vereceğini belirtmesine rağmen Aral, konuşmasına devam etti. Kısa'nın ikazlarını dinlemeyen Aral, jandarma eşliğinde duruşma salonundan çıkarıldı. Aral, salondan çıkarılırken, Kısa'ya "Hakim satılmış. Senin kafana bir daha sıkacağım" diye bağırdı.

Tutuklu sanık Aral, Veysel Şahin'e de küfretti. Aral'ın kullandığı sözler, tutanağa geçirildi. - MALATYA

Kaynak: AA / Güncel

Hayrettin Kısa Veysel Şahin Bülent Aral Malatya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title