Haberler

Zimbabve'de Askeri Darbe Sonrası Cumhurbaşkanı Mugabe'nin İlk Fotoğrafı Yayınlandı

Güncelleme:

Zimbabve'de gerçekleşen darbe sonrası, görevi bırakması istenen ve ev hapsinde tutulan Cumhurbaşkanı Robert Mugabe'nin ilk fotoğrafı yayınlandı.

Zimbabve'de Cumhurbaşkanı Robert Mugabe'nin 37 yıl süren iktidarının ardından geçtiğimiz günlerde ordu yönetime el koydu. Ordudan yapılan açıklamada, bunun bir askeri darbe olmadığı ve amacın Mugabe'nin çevresindeki suç şebekesini çökertmek olduğunu açıklamıştı.

EV HAPSİNDEKİ CUMHURBAŞKANINDAN İLK KARE

Darbenin ardından ev hapsine alınan Cumhurbaşkanı Robert Mugabe'nin içinde bulunduğu ilk kareler de yayınladı. Karelerde Cumhurbaşkanı Mugabe, ordu komutanı Constantino Chiwenga, Savunma Bakanı Sydney Sekeramayi, Devlet Güvenlik Bakanı Cde Kembo Mohad ile Güney Afrika Savunma Bakanı Nosiviwe Mapisa-Nqakula'nın başkanlık sarayında oturdukları görülüyor.
MUGABE, GÖREVDE KALMAKTA ISRARCI

Askeri müdahalenin geleceğiyle ilgili belirsizlik ise devam ediyor. Cumhurbaşkanı Mugabe'nin görev süresi dolana kadar görevde kalmak konusunda ısrarcı olduğu belirtilirken, ordu görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Ordu, ülkenin İngiltere'den bağımsızlığını kazandığı 1980'den bu yana görevde olan ve bir bağımsızlık kahramanı olarak görülen Mugabe'nin yumuşak bir şekilde görevi bırakmasını tercih ediyor.
"GERİ DÖNÜŞ YOK! İNATÇI OLURSA GÖREVİNDEN AZLEDİLECEK"

Generallerin asıl amacının Mugabe'den 41 yaş genç First Lady Grace Mugabe'nin görevi devralmasını engellemek olduğu ve görevin geçtiğimiz hafta kovulan başkan yardımcısı Emmerson Mnangagwa'ya devretmek istedikleri belirtiliyor.

İktidardaki ZANU-PF partisinin liderleri ise Mugabe'ye istifa etme çağrısı yapanlar arasında yer alıyor. Reuters'a konuşan parti içerisinden bir kaynak, "Geri dönüş yok. Eğer inatçı olursa, Pazar günü onun kovulması için düzenlemem yapacağız. Salı günü ise görevinden azledilecek" ifadelerini kullandı.

"BU ZIMBABVE'DE YENİ BİR DÖNEM İÇİN GEÇİŞ SÜRESİ"

ABD Dışişleri yetkilisi Donald Yamamoto ise Reuters'a verdiği röportajda, "Bu Zimbabve'de yeni bir dönem için geçiş süreci. Biz bunu umuyoruz" ifadeleriyle ABD'nin konuya bakışını özetledi.


Kaynak: Haberler.com / Dünya

Robert Mugabe Güney Afrika Ordu Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title