Haberler

Zeytinburnu'nda,Yeni Eğitim - Öğretim Yılı

Güncelleme:

Zeytinburnu Şehit Ömer Cankatar İlkokulu'nda kalabalık bir katılım eşliğinde Celalettin Gözüsulu Mehteran takımı gösterisiyle başladı.

MEB Teftiş Kurulu Başkanı Atıf Ala, MEB Daire Başkanı Mehmet Birdal, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ve Şube Müdürü Faruk Tosun, Zeytinburnu Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Sami Ünlü,Zeytinburnu İlçesi okul ve eğitim kurumları okul müdürleri ve temsilcileri, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcıları Mustafa Yalçınkaya ve Nihat Sezer, Yöntem Eğitim Kurumları İnsan Davranışları Uzmanı Mehmet Sabah, ( ZEYÇEDZeytinburnu Çevre - Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali Gündüz, 15 Temmuz şehitlerinden ve buradaki eğitim kampüsündeki ana okuluna adı verilen İsmail Yılmaz'ın eşi Esma Yılmaz ile 3 yaşındaki çocuğu, ile davetliler ve öğrencilerin iştirak ettiği tören gösteri sunumlarını Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mehmet Sena Hasanoğlu yaptı.

Eğitim açılış kutlama ve tören programı Celalettin Gözüsulu İlkokulu'nun her zaman harikalar üreten ve heyecan yaşatan Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başladı. MEB ve ilçe katılımcıları Mehteran Takımı'nın gösterilerini okul bahçesinde ilgiyle izledi. Daha sonra kapalısalon programıbaşladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve konuşmalarında Şehit Ömer Ecebalın İlkokulu Müdürü Oktay Ersel günün anlam ve mahiyeti konumunda kısa bir konuşma yaptı.

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın eğitim yılı açılışı için kutlama temennilerinde bulundular.

MEB Teftiş Kurulu Başkanı Arif Ala, bakanlığın mesajına ek olarak kendi duygu ve düşüncelerini aktardıktan sonra protokol konuşmaları sona erdi.

Gazipaşa İlkokulu Müdürü Burhan Feyzoğlu, Müdür Yardımcısı Rahşan Bağcı ve ilgili öğretmenlerin hazırlıkları doğrultusunda okulun Kazak asıllı öğrencileri sahne aldılar. Öğrenciler Kazak'ların binlerce yıl evvel başlayıp halen sergilenmekte olan oba oyunlarından geleneksel bir kareoğrafi sundular. Kız öğrencilerin güler yüzlüğüne karşın erkek öğrencinin sert ve savaşçı ruhunu yansıtan yüz ve bakış ifadeleri dikkat çekiciydi. Alkışları da topladılar.

Şehir Ömer Cankatar İlkokulu öğrencilerinden Yusuf Kaşit " Okulumuz " Dilara Sayım da " Yeni Sene " adlı şiirlerini heyecan akımıyla yansıtırlarken kendilerine olan sahne öz güvenlerinin ilk adımını da yaşamış oldular.

Artık dünyaca tanınan " Anadolu Ateşi Dans Gurubu " nun fırtına estiren oyunlarından bir kaç esintileri serpmek üzere Gazipaşa İlkokulu öğrencileri bu kez yeniden sahne aldılar. Potpori dansları olarak 4 ayrı oyun kareografileri içerinde sahneye çoşkularını yaşatan öğrenciler gösteriden daha ziyade kendi aralarında eğleniyormuşcasına neşeli olmaları alkışlar ile ödüllendirildi. Gösteri potporisi son oyunu öncesinde sahne alan 4 minik Semazen'in 3.5 dakika süren Sema gösterileri sessizlikler izlenildi ve ardından onlar da hak ettikleri alkışları sevgi dağarcığına koymuş oldular.

Günün son gösterisi ise Şehit İbrahim Yılmaz Ana Okulu'na aitti. Şehit İsmail Yılmazın minik kızı da sahne alan 29 öğrencinin arasındaydı. Minik öğrenciler kendi programları ile ilgili müziğin eşliğinde kendi gönülleri ile oyunlarını sergilerken öğretmenlerinin dağıttığı Türk Bayrakları ile gönül oyununa renk katmaları ve Şehit İsmail Yılmaz'ın kızının da bu heyecan içerisinde olması izleyicilere duygulu anlar yaşattı

Şehir Ömer Cankatar İlkokulu program öncülüğünde Celalettin Gözüsulu Mehteran Takımı alan gösterisi, Gazi Paşa İlkokulu Kazak ve Anadolu Ateşi Dans Gurubu öğrencileri ile Şehit İsmail Yılmaz Ana Okulu öğrencilerinin sahne gösterileri sonunda düzenlenmiş olan program sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeytinburnu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title