Haberler

Zeliha Köse Davası' Gelmeyen Tanıklar Yüzünden Ertelendi

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, bir süre ilişki yaşadıktan sonra kendisinden ayrılan emekli hemşire 45 yaşındaki Zeliha Köse'yi tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 49 yaşındaki emekli astsubay Serdar G.'nin ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, bir süre ilişki yaşadıktan sonra kendisinden ayrılan emekli hemşire 45 yaşındaki Zeliha Köse'yi tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 49 yaşındaki emekli astsubay Serdar G.'nin ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Dava, iki tanığın duruşmaya gelmemesi nedeniyle ertelendi.

Olay, geçen yıl 26 Şubat'ta, Karşıyaka'nın Yalı Mahallesi 6329/5 Sokak'ta bulunan bir apartmanda meydana geldi. Emekli hemşire Zeliha Köse, bir süre ilişki yaşadığı emekli astsubay Serdar G.'den ayrılmaya karar verdi. Köse'nin yaklaşık 6 ay önce taşındığı daireye gelen Serdar G. konuşmak istedi. Serdar G. tartışmaya başladığı Köse'ye, merdiven boşluğuna çıktığı sırada tabancayla ateş etti. Boynuna iki kurşun isabet eden Köse yaşamını yitirdi. Serdar G. ise emniyete giderek teslim oldu. Tutuklanan Serdar G. ile azmettirici olduğu iddia edilen yakını Nurdan A. hakkında müebbet hapis cezası istemiyle Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Davanın bugün yapılan duruşmasına, tutuklu yargılanan Serdar G., sanık avukatları Tanır Aydın, Kenan Gürbüz, Enes Oruç, Melis Girgin Altun; öldürülen Zeliha Köse'nin ailesinin avukatları Osman Alper Olgun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Temsilcisi Sanem Deniz Kural ve dernek üyeleri katıldı. Tanık olarak dinlenecek Mustafa A.'nın Diyarbakır'da olduğu, bir diğer tanık Hacı Ömer Ş.'nin ise duruşmaya gelmediği belirtildi. Mahkeme heyeti, Diyarbakır'daki tanığın ifade vermesi için Diyarbakır Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına, gelmeyen diğer tanık Hacı Ömer A.'nın ise sonraki duruşmada hazır edilmesine, aksi durumda tanıklığından vazgeçilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği temsilcileri ile ölen Zeliha Köse'nin yakınları, duruşma sonrasında birlikte basın açıklaması yaptı. Dernek Temsilcisi Sanem Deniz Kural, sanığın cezalandırılması için davayı sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sanem Deniz Diyarbakır Karşıyaka İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title