Haberler

Zeka Oyunları'nda Toros Başarısı

Antalya'da düzenlenen 9.Ulusal Zeka Oyunları'nda lise kategorisinde Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencisi Tuğrul Demir Türkiye birincisi, Hakan Özen ise Türkiye ikincisi oldu.

Antalya'da düzenlenen 9.Ulusal Zeka Oyunları'nda lise kategorisinde Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencisi Tuğrul Demir Türkiye birincisi, Hakan Özen ise Türkiye ikincisi oldu.

Lise ve ilköğretim olmak üzere iki kategoride düzenlenen ve Türkiye genelinden 87 okul ve 184 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrencilere matematiksel yetilerini ölçmeye yönelik 10 adet zeka sorusu yöneltildi. Yarışmada ilk 5'e giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Türkiye Zeka Vakfı kurucusu Emrehan Halıcı'nın da katıldığı törende Toros Eğitim Kurumları öğrencileri her iki kategoride de Türkiye birinciliği ve Türkiye ikinciliğini kazandı. Yarışmada lise kategorisinde Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencileri Tuğrul Demir Türkiye birincisi, Hakan Özen Türkiye ikincisi ve Yunus Talha Çevik Türkiye onbirincisi oldu.

İlköğretim kategorisinde ise Özel Toros Akdeniz İlköğretim Okulu'ndan Enes Faruk Çona Türkiye birincisi, İbrahim Aşık ise Türkiye ikincisi olurken, Özel Toros İlköğretim Okulu'ndan Osman Berat Yıldırım Türkiye üçüncüsü, Furkan Kaan Biçer Türkiye beşincisi, Mehmet Ali Şimşek Türkiye yedincisi, Sezai Alp Yılmaz Türkiye sekizincisi, Süleyman Furkan Değerli Türkiye onbirincisi ve Ufuk Demiray Türkiye onüçüncüsü oldu.

Başarıda emeği geçenlere teşekkür eden Özel Toros Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Bozkurt, sistemli çalışmanın meyvelerini topladıklarını ifade ederek, Antalya'yı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Özen Akdeniz Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title