Haberler

Zahire Pazarında Hasat Hareketliliği

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde kıraç arazilerde ürününü hasat eden çiftçiler, Zahire Pazarı'nın yolunu tutmaya başladı. Şimdilik sadece arpa alımının yapıldığını belirten Zahire Pazarı Kooperatif Başkanı İbrahim Alagöz, buğday hasadına ise tam anlamıyla 15-20 gün içerisinde başlanacağını söyledi.

Türkiye'nin hububat üretimi noktasında ön sıralarda gelen Elbistan'da hububat hasadı, kıraç arazilerden başladı. İlçeye bağlı İğde Mahallesi'nde biçerdöverler arpa ekili tarlalarda biçim yapıyor. Arpa yüklü römorklar ise geçen yılki hasat döneminden beri durgun günler yaşayan Zahire Pazarı'na getiriliyor. Ekim alanı fazla olan buğdayda ise hasat için 15-20 gün daha beklenilmesi gerekiyor. Bölgenin hububat alımı noktasında önemli bir ticari merkezi olan Zahire Pazarı'nda da hasat öncesinden başlayan hareketlilik hasatla birlikte her geçen gün artarak devam ediyor. Onlarca esnaf, depolarını ve işyerlerini hasat öncesinde hazırladı ve çiftçinin traktörlerle ürününü getirmesini bekliyor.

Zahire Pazarı'ndaki bu hareketliliği ve arpa-buğday fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zahire Pazarı Kooperatif Başkanı İbrahim Alagöz, bu yıl rekoltede rekor beklendiğini kaydetti. Elbistan'da hububat üretiminin 2014 yılına oranla çok yüksek seviyelere ulaşmasını beklediklerini ifade eden Alagöz, "2014 yılında kuraklık başta olmak üzere birçok afete maruz kalan bölge çiftçimiz, hububatta umduğunu bulamadı. Rekoltede çok ciddi düşüşler meydana geldi. Bu olumsuzluktan ister istemez esnafımız da etkilendi. Ancak bu yıl rekoltede rekora gidildiğini görüyor ve duyuyoruz. İnşallah Elbistan Ovası'nda da aynı şekilde rekolte artışı olacak. Bu yıl hem mevsim şartları hem de yağış oranları tam da istenildiği gibi gerçekleşti. Çiftçimizin de piyasanın da beklentisi ve temennisi bu yönde" diye konuştu.

Arpa ve buğday fiyatlarıyla ilgili olarak da bilgi veren Zahire Pazarı Kooperatif Başkanı İbrahim Alagöz, şuan için arpa alımı yapıldığını ifade ederek, "Arpanın tonunu 580 ila 610 TL arasında alıyoruz. Elbistan beyaz buğdayının ton fiyatı ise 730-760 lira arasında değişiyor. Sert buğdayın ton fiyatı ise 830-850 TL arasında. Tabi bu rakamlar piyasa şartlarına göre artabilir de azalabilir de. Bu rakamlar günlük olarak açıklanıyor. Hasadın tam anlamıyla başlamasıyla birlikte rakamların da şekilleneceğine inanıyoruz. Tüm çiftçilerimize ve esnaflarımıza bol, bereketli ve hayırlı bir hasat sezonu diliyoruz" ifadelerini kullandı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Elbistan Türkiye Alagöz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title