Haberler

AK Parti'li Yurttaş, Zeytin Üretimine Dikkat Çekti

Güncelleme:

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Türkiye'nin zeytin ihtiyacının büyük bölümünün Manisa'dan karşılandığını söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Türkiye'nin zeytin ihtiyacının büyük bölümünün Manisa'dan karşılandığını belirterek,ilin düzgün üretim anlamında da her geçen gün kendini geliştirdiğine dikkat çekti.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş Türkiye'de bulunan 162 milyon zeytin ağacının 20 milyonunun Manisa'da olduğunu belirterek, "Şu an 15 milyon ağacımız zeytin veriyor, 5 milyon ağacımız önümüzdeki yıllarda ürün verecektir. Türkiye'deki sofralık zeytinin yüzde 37'sini Manisa'mız karşılamaktadır. Sofralık zeytinde birinci sıradayız. Yeşil sofralık zeytinin yüzde 70'ini ilimiz üretmektedir. Manisa'mızın iklimi, güneşli gün sayısı, nem oranı zeytin yetiştiriciliğine çok uygundur. Düzgün üretim, zamanında hasat ve vakit geçirmeden sıkılan zeytinlerimizden elde edilen yağ ilaç niteliğindedir" dedi.

Organik zeytin üretimi konusunda da çiftçilerin çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Muzaffer Yurttaş, çiftliklerde hiçbir kimyasal madde kullanılmadığını vurguladı.

"ORGANİK TARIM ARTIYOR"

Çiftçilerin özel eğitimle bilgilendirildiğini aktaran Yurttaş şunları söyledi: "Amacımız ilimizde iyi zeytin üretimi ve ilaç niteliğinde sağlıklı, en üstün kalitede yağ üretimini gerçekleştirmektir." dedi. Ülkemizde zeytinyağı tüketiminin 2 litre, Avrupa ülkelerinde ise 20 litre civarında olduğunun ve en sağlıklı yağın zeytinyağı olduğunu, bu yağın kalp krizlerini önlediği bilinen gerçektir. Manisa'da 2013 yılında organik tarımla uğraşan çiftçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 15,1 artarak bin 931'e çıktı. Manisa, bu değerlerle Türkiye genelinde organik tarım yapan en çok çiftçiye sahip sekizinci il oldu. İlimizde organik tarım yapılan alan, ülkemizdeki toplam organik tarım yapılan alanın yüzde 1,4'ü olup, bu büyüklük bakımından ilimiz, en fazla organik tarım yapılan alana sahip 15. il konumundadır. Manisa, 55 bin 708 tonluk organik tarım üretimiyle en fazla organik tarım üretimine sahip 10. il konumunda olup bu üretim miktarı, ülkemizdeki toplam organik tarım üretiminin yüzde 3,2'sini oluşturmaktadır. Organik tarım konusunda çalışmalar artırılmaktadır. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya ve konu üzerinde düşünmeye davet ediyorum" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title