Haberler

Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal Cami Açılışı Yaptı

Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal Yuntdağı Mahallelerinden olan Sakallı’da restorasyonu tamamlanan caminin açılışını yaptı.

Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal Yuntdağı Mahallelerinden olan Sakallı'da restorasyonu tamamlanan caminin açılışını yaptı.

Açılışta Kaymakam'a İlçe Milli Eğitim müdürü Recep Şengül, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, İlçe Tarım Müdürü Ramiz Çoban, İlçe Jandarma Komutanı, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Recep Özgüvenç, Yuntdağ Mahalle muhtarları ve çok sayıda Sakallı Mahalle sakinleri eşlik ettiler.

Kaymakam Topal, Caminin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür ederken, yapılan bu hayrın sadaka-i cariye olduğunu ve Peygamberimizin hadisinde de belirttiği üzere bu kişilerin amel defterlerinin kapanmayacağını, camide ibadet edildiği sürece katkıda bulunanlara sevap yazılacağını söyledi.

Sakallı mahalle muhtarı Adil Keskin ise; Caminin 1953'te dağdan at, eşek, katır ve develerle büyük fedakarlıklar gösterilerek getirilen taşlarla inşa edildiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bu caminin restorasyonuna karar verdiğimizde cami kullanılmayacak durumdaydı. Bilirkişiler caminin yıkılarak tekrar inşasının daha ucuz maliyette olacağını söylemişlerdi. Fakat bizler büyük fedakarlıklarla inşa edilen bu camimizin tarihi dokusunu ve manevi atmosferini korumak adına restorasyonuna karar verdik. Çok şükür 100 bin lira gibi bir maliyet neticesinde bugün camimizi açıyoruz. Camimizin restorasyonu esnasında katkı sağlayan herkese ve bugün burada bizi kırmayıp davetimize icabet eden herkese çok teşekkür ediyorum Allah hepsinden razı olsun."

Kaymakam Yüksel Topal açılış sonrası köyü gezerek mahalle sakinleriyle sohbet etti. Köyün okulunu da ziyaret eden Kaymakam ve beraberindekiler köylülerin taleplerini dinleyerek notlar aldılar. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

recep özgüvenç Yüksel Topal Yunusemre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title