Haberler

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu"

İlk sezonu geçen yıl ramazanda yayımlanan TRT'nin dönem dizisi "Yunus Emre Aşkın Yolculuğu"nun 2. sezonu 19 Ocak'ta izleyiciyle buluşuyor.

İlk sezonu geçen yıl ramazanda yayımlanan TRT'nin dönem dizisi "Yunus Emre Aşkın Yolculuğu"nun 2. sezonu 19 Ocak'ta izleyiciyle buluşuyor.

Mutasavvıf Yunus Emre'nin hayatını anlatan ve TRT 1'de gösterilecek dizinin yeni sezonunun tanıtımı dolayısıyla Beykoz Kundura Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısına dizinin oyuncuları, yapımcısı ve yönetmeni katıldı.

Dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı işler ortaya koymaya gayret ettiklerini belirterek, "Bugün televizyon dünyası, aşk ve entrika hikayelerini, daha doğrusu toplumla hiçbir zaman örtüşmeyen hikayeleri devam ettiriyor. İzleyici, bence bundan bıkmış durumda. İnsanlar, Yunus'ta kendilerini, insan olmanın mücadelesini, gönül dünyasının açılabilme sırrını izleyecek. Bunlar, bu toprakların mayasında olduğu için izleyiciye aslında onun toplumsal hafızasını yeniden hatırlatacak" dedi.

Aynı hassasiyetleri gözeten farklı projeler için de hazırlıklar yaptıklarını söyleyen Bozdağ, şöyle konuştu:

"Hiç kimsenin alışık olmadığı bir aşk hikayesi var ve insanlar izliyor. İnsanlar, küfre yer vermeyen, entrikanın da dozajında olduğu projeleri çok seviyormuş, bunu gösterdi 'Diriliş' ve 'Yunus Emre' dizileri. Geçmişimizle aramıza perde koymadığımız sürece, dünyaya da çok şeyler söyleyebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü bir milletin, bir sanatın, bir duygunun en temel meselelerinden biri, kendi hikayesini dünyaya anlatabilme becerisidir. Bu projeler de bunu başaracaktır."

Yunus Emre'yi canlandıran oyuncu Yusuf Gökhan Atalay da çok özenle çalıştıklarını vurgulayarak, "Bu süreçte Yunus'un pişme dönemini, sınavlarını, aslında her insanın zina, şöhret, makam, para ve hırsla mücadelesini anlatacağız. Bunların üstesinden nasıl geldiğini ve nasıl Yunus Emre olduğunu anlatacağız. Sezonun yarısından sonra da yaşlılık dönemine geçilecek. Herkes de merakla bekliyor Yunus'un şiirlerini dillendirmemizi" diye konuştu.

"Bu işe girdiğimizde, gidip tekkede vakit geçirip dervişlerle sohbet ettim"

Projeyle bazı konulara bakış açısının değiştiğinin altını çizen Atalay, şunları söyledi:

"Biz bir eğitim sürecinden geçtik bu ülkede. Bize hem okulda hem televizyonlarda hem gazetelerde bir şeyler öğretildi. Doğduğundan itibaren, bir şeyi sürekli duyduğunda onun doğruluğuna inanırsın. Bu işe girdiğimizde, gidip tekkede vakit geçirip dervişlerle sohbet ettim. Senden, benden, ondan başka bir adam değil, normal yaşayan insanlar. Sadece bir disiplin, kültür, edepler silsilesiyle devam ediyorlar. Bu, onları aslında daha güvenilir daha sağlam adamlar, daha hatırbilir, hak yememeye çalışan, daha doğru Müslüman yapıyor. Bize anlatılan şeyler vardı ama gerçek değilmiş onlar. Bunu gördük ve burada da anlatmaya çalışıyoruz."

Yunus Emre'nin kendisine doğruyu ve yanlışı gösterdiğini aktaran oyuncu, "Sıradan dizilerde çok fazla hazırlık yapmaya ihtiyaç kalmıyor. Çoğu zaman elimizde bir karakter analizi bile olmadan işe başladığımız oluyor. Yunus Emre gibi birini oynadığımızda araştırmaya mecburuz. Yapım da buna özen gösteriyor. Biz, Yunus Emre'nin şiirlerini sadece okuyarak biliyoruz ama o şiirlerin her cümlesinde, her kelimesinde başka bir anlam yatıyor. Şiirde buğday diyorsa, buğdayın, karıncanın tasavvufta ne anlama geldiğini öğrendikçe ne dediğini daha iyi anlıyorsun. Bu da benim kişisel gelişimime katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Dizinin yönetmeni Emre Konuk ise 13. yüzyılı anlatmanın zorluğuna dikkati çekerek, "Yunus Emre, halihazırda çok büyük bir dev ve çok büyük bir tarih. Bizlerin amacı da o hazreti, izleyiciye daha iyi ve daha kuvvetli göstermek. Çünkü dizi, çok riskli bir endüstri. Böylesine büyük bir şahsiyete zarar vermek, bizim en son isteyeceğimiz şeydir. Dolayısıyla elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Dizide Yunus Emre'nin şeyhi Tapduk Emre'yi oynayan Payidar Tüfekçioğlu da oynadığı karakterle çok sıcak bir temas kurduğunu dile getirerek, "Karakteri elimden geldiği kadar yaşatmaya çalışıyorum. Bir kere biz burada insanı anlatıyoruz genel manada. Tapduk da, Yunus da bir insandı. İnsanın, aşkın yolculuğunu, Hak yolunda yolculuğu anlatmaya çalışıyoruz. Tapduk, çok mütevazı, her şeyi içinde sindiren, hırsızın bile hırsızlığını kabullenen, önce masumiyete inanan, her suçlunun içinde bir insan yattığına inanan bilge biri. Merakla tepkileri bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Senaryosunu Mehmet Bozdağ ve İsa Yıldız'ın kaleme aldığı, "Tekden Film" yapımı dizide ayrıca, Baran Akbulut, Mehmet Çepiç, Ceyda Kasabalı ve Asuman Çakır gibi isimler rol alıyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gökhan Atalay Mehmet Bozdağ Emre Konuk Beykoz Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title