Haberler

Yunus Emre Aşkın Sesi Film Ekibinden Vali Tuna'ya Ziyaret

Güncelleme:

Yunus Emre Aşkın Sesi filminin yönetmeni Kürşat Kızmaz ve film ekibi, Eskişehir Valisi Tuna'yı ziyaret etti.

İlk galası Eskişehir'de yapılacak olan halk ozanı Yunus Emre'yi ve onun ilahi aşkını anlatan, "Yunus Emre - Aşkın Sesi" filminin yönetmeni Kürşat Kızbaz ve film ekibi, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Vali Tuna, ziyarette yaptığı konuşmada, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen filmin, ilk galasının Eskişehir'de gerçekleştirilecek olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Yunus Emre'nin Eskişehir ve Türk dünyası için özel bir şahsiyet olduğuna dikkati çeken Tuna, hikayesinin ve verdiği evrensel mesajların insanlığa ulaştırılmasının önem arz ettiğini bildirdi.

Tuna, filmin gelecek nesillere ulaştırılması amacıyla kalıcı bir eser olacağını vurgulayarak, "Biz yaptığımız çalışmaların kalıcı etkiler bırakmasına özen göstermeye çalışıyoruz. İnsanların hafızalarında, gönüllerinde bir iz bırakması tabii ki temennimiz. Uzun yıllar geçse de yine izlenebilen bir film yapmak gerçekten çok önemli, bu konuda ülke olarak önemli mesafe katettiğimizi, iyi yolda gittiğimizi söyleyebiliriz" diye konuştu.

Bu filmden sonra başka alanlarda da tarihi şahsiyetlere ilişkin güzel yapımların ortaya çıkabileceğini ifade eden Vali Tuna, şunları kaydetti:

"Biz başkalarının kahramanlarını değil, kendi rol model alacağımız kahramanları, şahsiyetleri çocuklarımıza sevdirelim. Büyükler olarak bize düşen bu. Devletlerin geleceği buna bağlı. Bir, iki nesil sonra bu değerlerin, bundan yoksun nesillerle kaybolup gitme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Biz şu anda iyi yolda gittiğimizi düşünüyoruz. Bu işte sorumluluk sahibi insanlar oldukça ben eminim ki bu güzel yapımlar milletimizin de beğenisini çekecektir. Büyük bir izleyici kitlesine ulaşacağımızı tahmin ediyorum."

Filmin yönetmeni ve senaristi Kürşat Kızbaz da ziyarete katılan film ekibini tanıtarak, galanın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra Vali Tuna, Kızbaz'a Eskişehir 2013 Kültür Başkenti anı tabağı hediye etti.

Ziyarete, filmin ortak yapımcısı Bülent Vural, Sanat Danışmanı Türkan Kafadar ve oyuncular Tamer Levent, Nesimi Kaygusuz ile Sinan Albayrak katıldı.

Yunus Emre - Aşkın Sesi

Yunus Emre'yi, Devrim Evin'in canlandırdığı filmde, Burak Sergen, Altan Erkekli, Altan Gördüm, Ahmet Mekin, Bülent Emin Yarar, Sinan Albayrak, Suna Selen, Nesimi Kaygusuz, Tamer Levent ve Nilay Cafer rol alıyor.

İlk galası bu akşam Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Salonu'nda yapılacak filmin, Ankara galası 7 Ocak'ta, İstanbul galası ise 8 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Film, 10 Ocak'ta vizyona girecek. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Güngör Azim Tuna Sinan Albayrak Tamer Levent Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title