Haberler

Yunanistan ve Mısır'ın imzaladığı anlaşmaya Türkiye'den yanıt gecikmedi! Yeni Navtex ilan edildi

Güncelleme:

Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetkileri anlaşmasının ardından Türkiye'den Navtex hamlesi geldi. Türkiye, atış eğitimleri için 10-11 Ağustos tarihleri arasında Antalya'nın Akdeniz açıklarında yeni bir Navtex yayınladı.

Türkiye, Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasına, Antalya'nın Akdeniz açıklarında denizcilik uyarı notu olarak bilinen yeni bir Navtex ilan ederek yanıt verdi.

Yunanistan ve Mısır, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi devre dışı bırakmak için yeni bir anlaşma yaptı. Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bugün Kahire'de deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasını imzaladı. İki ülkenin Türkiye'yi hiçe sayarak yaptığı anlaşmaya Dışişleri Bakanlığı'ndan peş peşe gelen sert tepkilerin ardından yeni bir hamle daha geldi.

YENİ NAVTEX İLAN EDİLDİ

Türkiye, iki ülkenin deniz yetkileri anlaşmasına bölgede yeni bir Navtex ilan ederek yanıt verdi. Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan Navtex duyurusunda, 10-11 Ağustos tarihleri arasında Antalya'nın Akdeniz açıklarında atış eğitimleri gerçekleştirileceği belirtildi.

Yunanistan ve Mısır'ın imzaladığı anlaşmaya Türkiye'den yanıt gecikmedi! Yeni NAVTEX ilan edildi

"TÜRKİYE İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR"

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün imzalandığı açıklanan sözde deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşması, Türkiye için yok hükmündedir. Bu anlayışımız sahada ve masada ortaya konacaktır." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Yunanistan ile Mısır arasındaki deniz yetki anlaşmasının, Türkiye ve Libya'nın kıta sahanlığını ihlal ettiğini belirterek, "Bu anlaşma yok hükmündedir. Bunun yok hükmünde olduğunu sahada ve masada göstereceğiz" dedi.

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, denizlerde yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden bu yolla duyurularak, bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan Akdeniz Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (62)

Salim:

Eski eyaletleri geri almanın vakti geldi sanırım. Hem mısır hem Yunanistan. Maida. 51

25
7
yanıtYanıtla
haydar:

salim pazardan domates mi alıyorsun.

yanıt12
yanıt6
Türkoğlu:

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez. (Maide 51.) Allah Mehmetçiğe yardım etsin Tüm millet ordumuzun arkasında boyun eğme emperyalist köpeklere

22
3
yanıtYanıtla
58:

Biz hazırız

23
1
yanıtYanıtla
Vatandas:

Yurtta sulh dunyada sulh gibi içi boş bi söylemin arkasina saklanip dünyaya gözlerinizi kaparsaniz aninda tepetaplak ederler sizi. Kara deniz hava her cephede cevremizdeki her ülkede askerde bulundurmak zorundayiz bizi çembere almak isteyenlere karşı.

19
5
yanıtYanıtla
Baba:

Sulh kadar içidolu söylem varmı.senin kafatasın boş malese

yanıt1
yanıt1
İlk hedef akdeniz ileri:

Yelkenler fora.

21
1
yanıtYanıtla
BURHANETTİN:

Bir sorun her gün her ülkeyle sorun kurtulamadık bir türlü şu arabların peşinden gitmekten heryerin yedi bela hüsnüsü gibi heryere zıplayarak

4
18
yanıtYanıtla
yigido:

ne alaka herif senin burnunun dibindeki alana göz dikmis gözmü yumalım?

yanıt9
yanıt3
Dayı:

Napak egeyi akdenizi fransa yunan rum mısıra mu bırakak. Bodrumda denize girerken yunanlılar toprağımız a girdin derse kaçarsın geri:)) yüzölçümü kimim büyükse kıta sahanlığınun büyüğü ona aittir. Türkiye uluslararası deniz hukuğuna göre haklı. Gerisi tefarruat

yanıt7
yanıt5
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title