Haberler

Yüksekova´Da Cilo Festivali

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Belediye Tarafından Düzenlenen 1. Cilo Kültür Sanat Festivali Başladı. Yüksekova Belediye Bahçesi Önünde Bir Araya Gelen Vatandaşlar Burada Kürtçe Müzikler ve Sloganlar Atarak Özgürlük Meydanı'na Kadar Yürüdü. Meydanda Ters Lale Anıtını Açılışını Yapıldı. Açılışın Ardından Musa Anter Parkı'nda Yapılan Etkinlikler ve Panele Geçildi. Panelde Konuşan Bdp İstanbul Miletvekili Sebahat Tuncer, Başbakan Erdoğan'ın Özel Birlik Açıklamalarını Eleştirip Demokratik Özerklik Projesi Hakkında Bilgi Verdi.

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde Belediye tarafından düzenlenen 1. Cilo Kültür Sanat Festivali başladı. Yüksekova Belediye Bahçesi önünde bir araya gelen vatandaşlar burada Kürtçe müzikler ve sloganlar atarak Özgürlük Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda ters lale anıtını açılışını yapıldı. Açılışın ardından Musa Anter Parkı'nda yapılan etkinlikler ve panele geçildi. Panelde konuşan BDP İstanbul Miletvekili Sebahat Tuncer, Başbakan Erdoğan'ın özel birlik açıklamalarını eleştirip demokratik özerklik projesi hakkında bilgi verdi.

Bugün saat 11.00 sılarında Yüksekova Belediyesi önünde bir araya gelen aralarında Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Hakkari BDP İl Örgütü, BDP Yüksekova İlçe Örgütü, İl Genel Başkanı Ferzende Yılmaz ve yaklaşık bin kişi PKK ve Öcalan lehine slgonlar atarak yürüdü. Kalabalık yürüyüş boyunca, "Biji Serok Apo(Yaşasın Başkan Apo)", "Apo'suz yaşayamayız" slogaenları atarak Def Grubu eşliğinde Özgürlük meydanına kadar geldi.

Özgürlük Meydanı'nda Yüksekova Beldiyesi tarafından yapılan Ters Lale anıtı açılışı yapıldı. Ardından da seyyar satıcılar için yapılan 68 dükkanını bulunduğu Zap Pazarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Kalabalık buradan da Musa Anter Parkı'na geçti. Parkta, kalabalık Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekerek kutlama yaptı. Bu etkinliğin ardından da açık alanda panel düzenlendi. Panele, BDP İstanbul Miletvekili Sebahat Tuncer ile Hakkari Milletvekili Hamit Geylani konuşmacı olarak katıldı. Tuncer, burada yaptığı konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın özel birlik açıklamalarını eleştirdi. Tuncer şöle konuştu: "Başbakanın 5 yıllık bir planı var. Beş yıllık savaş yapacağı kesin. Nerden çıkıyor bu beş yıl bu özel birlikler meselesini tartışıyorlar biliyorsunuz. Özel ordu mu özel birlik mi? Burada şunu söylemek isteriz, Türkiye'de zorunlu askerlik var. Zorunlu askerliği kaldırması büyük bir aşamadır. Dünyada bir çok ülkede devletler kendi ordusunu yeniden düzenlemişlerdir. Bu konuda profesyonele geçebilirler bu tartışılabilir bu Kürt sorunu meselesine gelince yalnız bunun hiçbir faydası olmadığını sanırım en çok da sizler bilirsiniz. Korucular özel bir ordu değil midir? Jitem özel ordu deği miydi? özel bir kuvvet değil miydi? işte özel hareketliler var bunlar yıllardır Kürt sorununu çözebildiler mi yeniden sınırı koruyacak bir özel güvenlik korulacakmış, başbakan diyor ki beş yıl eğitilecekler beş yıl sonra bunlar göreve başlayacak demek ki başbakan daha beş yıl savaşı önüne koyacaklarmış"

Panelin diğer konuşmacısı Hamit Geylani ise Kürtçe konuşma yaptı. Geylani konuşmasında kürt sorununu muhatapları ile çözülebileceğini söyledi. 2 gün sürecek 1.Cilo Kültür Sanat Günleri Festivali bu gece saatlerinde folklor gösterileri ile ve panel gibi çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title