Haberler

Yozgat'ta Cirit Gösterilerine Yoğun İlgi

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü yapılan Sürmeli Şenlikleri kapsamında düzenlenen cirit gösterileri yoğun ilgi gördü.

Yozgat Valiliği ve Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü yapılan Sürmeli Şenlikleri kapsamında düzenlenen cirit gösterileri yoğun ilgi gördü.

Bilal Şahin Mahallesi Spor Vadisi alanında düzenlenen ve Sivas'tan gelen atlı spor kulübü sporcularının yaptığı cirit gösterilerini Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Av. Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Cirit gösterileri sonrası bir açıklama yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ata sporumuzdan birisinin de cirit olduğunu belirterek, "Ata sporumuz ciritin özellikle Türk milletinin geçmişinde ve geleneğinde çok önemli bir yeri var. Ben de Erzurumlu olduğum için cirite yabancı değilim. Bugün de Yozgat'ımızda cirit gösterisi yapıldı ve hep birlikte büyük bir keyifle izledik" dedi.

Sürmeli Şenlikleri'nin bütün güzelliğiyle devam ettiğini ve halkın katılımının da üst düzeyde olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Vatandaşımız ilimizde düzenlenen sosyal aktivitelere katılımının her geçen gün artığını görmek bizi mutlu ve memnun ediyor. Ne zaman ki yürekler toplu çarpar, insanlar aynı duygu, aynı sevgi ve muhabbet halkası etrafında birleşir, o toplum, mutlu bir toplum haline gelir. Biz de inşallah bunu kendi ilimizde sağlamaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, valilik ve belediye olarak ata sporlarına önem verdiklerini belirterek, "Özellikle ata sporumuz cirit ve güreş önem veriyoruz. Bu tür şenliklerin amacı o yörenin o bölgenin tanıtılmasına, gelenek, görenek ve kültürlerinin yaşatılmasına katkı sağlamaktır. Sürmeli şenliklerimiz de bu anlamda hem ata sporumuz olan güreş ve ciritin genç nesillere sevdirilmesi yönü ile cirit gösterileri düzenledik, halkımızda yoğun ilgi gösterdi" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title