Haberler

Yozgat'ta 91 Bin Öğrenci Sağlık Taramasından Geçti

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü kapsamında 91 bin 360 öğrencinin sağlık taramasından geçirildiğini söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, 2007-2008 Yılı Eğitim Öğretim döneminde il genelinde ilköğretim ve ortaöğretim okullarında sağlık taraması yapıldığını belirterek, "Bu uygulamada, 2007 yılının Kasım ayından itibaren içinde bulunduğumuz Mayıs ayının ilk haftasına kadar devam eden taramada, İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı bünyesinde oluşturulan doktor, ebe, hemşire ve sağlık memurundan müteşekkil bir sağlık ekibi marifetiyle ilimiz merkez ilçe ve diğer ilçelerde eğitim ve öğretim faaliyeti gösteren 488 ilköğretim okulunda 73 bin 668 öğrenciden 73 bin 12 si, orta öğretim ise 92 okulda 18 bin 770 öğrenciden 18 bin 348 öğrenci sağlık taramasından geçirildi" dedi.

Yapılan sağlık taraması sırasında, ilköğretim okullarında eğitimine devam eden 99 öğrenci Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğüne, 3 bin 415 öğrenci ileri tetkik ve tedavi için sağlık kuruluşuna sevk edildiğine değinen Vali Çiçek, "Sağlık ekiplerince 19 bin 712 öğrenciye reçete verilmek suretiyle tedaviye başlanmış ve kendilerine hastalıklarıyla ilgili gerekli tavsiyeler yapılmıştır. Ortaöğretim devam eden öğrencilerden 30 u Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğüne, 970 si ileri tetkik ve tedavi için sağlık kuruluşuna sevk edilmiştir. Reçete verilmek suretiyle tedavisine başlanan 2 bin 415 öğrenciye sağlık ekiplerince hastalıklarıyla ilgili gerekli tavsiyeler yapılmıştır" dedi.

Okullarda ayrıca ağız ve diş sağlığı taramasının yapıldığını ifade eden Vali Çiçek, "Ağız ve diş sağlığı taramasında, öğrencilerden, 3 bin 669 unun kalıcı dişlerinde çürük olduğu, 5 bin 666 sında çürük süt dişi rahatsızlığı tespit edilmiş olup, öğrenciler gerekli tedavileri yapılmak üzere Ağız Diş Sağlığı Merkezine yönlendirilmiştir. Takip ve kontrolü ilgili okul müdürü, rehber öğretmen ve sınıf öğretmeni tarafından yapılmaktadır" dedi.

Öğrencilerde ağız ve diş sağlığına yönelik yapılan tarama sırasında yapılan ankette, 28 bin 999 öğrencinin kişisel diş fırçası olduğu ve günde en az 2 defa dişlerini fırçaladıkları, buna karşın 24 bin 506 öğrencinin de diş fırçası kullanmadığı ve kişisel diş fırçası olmadığının tespit edildiğini hatırlatan Vali Çiçek, "Bu konunun da takibinin, diş fırçası ve diş macunu temininin Okul Aile Birliği kanalıyla sağlanması, öğrencilerin diş fırçası kullanma alışkanlığının kazandırılmasına yönelik bir çalışma yapılması içinde ilçe kaymakamlıkları ile okul müdürlüklerine yazı ile bildirilmiştir. 488 İlköğretim okulumuzun 46 sının tuvaletinde şehir şebeke suyu bağlı olmadığı tespit edilmiştir. Okulda şebekeli sistem su olduğu halde tuvaletinde şebeke suyu bağlı olmayan bütün okulların tespitinin yapılması ve tuvaletlere şebeke suyu verilmesinin temini için gerekli çalışmalara başlanılmıştır" dedi.

Vali Çiçek, öğrencilerde yapılan sağlık taramasında genel olarak rastlanan hastalıkları şöyle sıraladı; "Göz problemleri, alerji ve cilt hastalığı, kulak, burun boğaz problemlerine bağlı olarak (otit, perfore, zar, deviasyon, kronik sünizit, kronik tonsillit, guatr, kronik faranjit), kalp rahatsızlığı, akciğer rahatsızlığı (kronik bronşit, astım), gelişme geriliği ve ortopedik bozuklukları, görülürken bu sayı öğrencilerin yüzde 5'ine isabet etmektedir. Tedavilerine başlanan tüm öğrencilerin takip ve kontrolü titizlikle yapılamakta olup, sosyal güvencesi olmayan öğrencilerin tedavileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla gerçekleştirilmektedir" (ÖE-SE-Y) 20.05.2008 15:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title