Haberler

Yozgat'ın Çekerek İshaklı Köyü Dikiş Nakış Kursu Yıl Sonu Sergisini Açtı

Yozgat'ın Çekerek İlçesi Halk Eğitim Merkezi Tarafından İshaklı Köyüne Açılan Dikiş Nakış Kursunu Başarı ile Bitiren Kursiyerler Yıl Boyunca Yaptıkları İşlemeleri Sergiledi.

Yozgat'ın Çekerek İlçesi Halk Eğitim Merkezi tarafından İshaklı Köyüne açılan dikiş nakış kursunu başarı ile bitiren kursiyerler yıl boyunca yaptıkları işlemeleri sergiledi.

İshaklı Köyünde düzenlenen serginin açılışına Çekerek Kaymakamı Ahmet Odabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şafak, öğretmenler, kursiyerler ve köy halkı katıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şafak, halk eğitim merkezi tarafından düzenlenen kurslarla, köyde yaşayan genç kızlara dikiş-nakış kursları verildiğini söyledi. Daha sonra bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Odabaşı, eğitimin yaşı olmadığını belirterek, "Her yerde her türlü eğitime ihtiyacımız vardır. Okulu bitiren genç kızlarımız bugün burada ev ekonomisine katkı sağlayacak, el becerilerini arıtabilecek bir kursu tamamlamıştır" dedi.

İlçe Kaymakamı daha sonra, okuma yazma kurslarının açılacağını belirterek, okuma yazma bilmeyen her yaşta vatandaşın bu kursa katılabileceğini söyledi.

Kene konusunda da vatandaşlara uyarılarda bulunan Kaymakam Odabaşı, keneden korunma yolları hakkında bilgi vererek, "Kene tarafından ısırılan vatandaşlarımız mutlaka sağlık kuruluşuna müracaat etmelidir. Tüm vatandaşlarımız keneye karşı duyarlı olup, tedbirini almalıdır. Kene bir şey yapmaz diye bir düşüncenin ortadan kalkması gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından sergiyi gezen Kaymakam Odabaşı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şafak, sergi hakkında kurs öğretmeni Meyrem Arslan'dan bilgi aldı. Meryem Arslan, kursa 15 kişinin katıldığını belirterek, yıl sonu sergisinden elde edilecek gelirin kursiyerlerden Mevlüde Yılmazın tedavisinde kullanılacağını söyledi.

(ÖE-SE-Y) 27.05.2008 16:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title