Haberler

Yönetmenliğini Ümran Safter'in üstlendiği "Kabahat" filminin çekimleri tamamlandı

Güncelleme:

Ödüllü belgesel filmleriyle tanınan Ümran Safter'in yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı uzun metraj kurmaca film "Kabahat"in çekimleri sona erdi.

Ödüllü belgesel filmleriyle tanınan Ümran Safter'in yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı uzun metraj kurmaca film "Kabahat"in çekimleri sona erdi.

Çankırı'da çekimleri gerçekleştirilen, iki genç kızın sıra dışı dostluğunu ve dayanışmasını anlatan filmin yapımcılığını Ekim Medya adına Suraj Sharma, görüntü yönetmenliğini Bertan Özer üstlendi.

Çekimleri üç hafta boyunca Çankırı Merkez, Korgun ilçesi ve Akçavakıf köyünde gerçekleştirilen filmde başlıca rolleri Mina Demirtaş, Ece Demirtürk, Berivan Edebali, Işıl Acaray, Kayra Kalaycı ve Eray Yasin Işık paylaştı.

Kabahat, daha önce ulusal ve uluslararası film festivallerinden ödül alan "İstanbul'un Gözü", "Kadın Olmanın Günahı", "Sevan Bıçakçı", "Kapıyı Açık Bırak" gibi belgesel filmler yapan Safter'in yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı ilk uzun metraj kurmaca film özelliğini taşıyor.

Filmde, köy sakinleri de oynadı

Yönetmen Ümran Safter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hazırlık süreci yaklaşık 1,5 yıl süren filmin senaryosunu kendi çocukluğundan esinlenerek yazdığını söyledi.

Filmin ulusal ve uluslararası film festivallerinde yer alması için çalışacaklarını belirten Safter, "Filmin önemli sahnelerini Çankırı'nın Akçavakıf köyünde yine çocukluğumun geçtiği evde çektik. Filmde profesyonel oyuncular kadar akrabalarım ve köy sakinleri de yer aldı. Üstelik beni şaşırtarak çok da iyi oyunculuk sergilediler." dedi.

Filmin yapımcısı Sharma da salgın şartlarında filmin en önemli ayağı olan set kısmını tamamladıklarını ifade ederek, "Filmde emeği geçen başta yönetmenimiz Ümran Safter'e, oyuncularımıza, tüm ekibe teşekkür ederim. Amacımız filmi ulusal ve uluslararası film festivallerinde göstermek, ardından da beyaz perdede yayınlamak." değerlendirmesinde bulundu.

Ergenliğe yeni adım atan Reyhan'ın yaz tatilini babaannesinin köy evinde geçirmesiyle başlayan olayların anlatıldığı filmin konusu ise şöyle:

"Ergenliğe henüz adım atan Reyhan, bu yaz da tatilini babaannesinin köy evinde geçirecektir. Fakat bu tatil öncekilere benzemeyecektir. Reyhan, arkadaşı Şükran'la birlikte yaşama dair yeni ve farklı şeyler keşfedecek, korkularıyla yüzleşecek, dostluk ve dayanışmanın ne olduğunu anlama ve test etme imkanı bulacaktır."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sevan Bıçakçı Çankırı Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title