Haberler

Yönetmen Özpetek'in 10. Filmi Görücüye Çıktı

İtalya’da yaşayan Türk Yönetmen Ferzan Özpetek’in 10. filmi “Allacciate le Cinture (Kemerlerinizi bağlayınız)”nin Roma’da tanıtımı yapıldı Ferzan Özpetek: “Herkesin komedi istediği dönemde ben komedi yapmadım” Başrol oyuncusu Smutniak: “Ferzan gibi bir insani yönleri ağır basan bir yönetmenle çalışmak.

Uzun yıllardır İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek'in 10. filmi "Allacciate le Cinture (Kemerlerinizi bağlayınız)"nin Roma'da tanıtımı yapıldı.

Hamam, Harem Suare, Cahil Periler, Karşı Pencere, Kutsal Yürek, Bir Ömür Yetmez, Mükemmel Bir Gün, Serseri Mayınlar ve Şahane Misafir gibi bugüne kadar ses getiren filmlere imzasını atan yönetmen Özpetek'in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği 10. filmi; "Allacciate le Cinture (Kemerlerinizi bağlayınız)"nin basın gösterimi Roma'daki Adriano sinemasında yapıldı.

Yönetmen Özpetek, başrol oyuncuları Kasia Smutniak, Francesco Arca, Filippo Scicchitano, Carolina Crescentini ile yapımcılar Gianni Romoli ve Tilde Corsi, basının karşısına çıkarak poz verdi. Özpetek'in oyuncularıyla poz verirken, 4 aylık hamile olan başrol oyuncusu Smutniak'ın karnını okşaması, ikili arasında şakalaşmalara yol açtı.

Filminin tanıtımında Türk gazetecilere konuşan yönetmen Özpetek, "Kemerlerinizi bağlayınız"ın kendisinin 10. filmi olduğunu ve bu filmle kariyerindeki eser sayısında yuvarlak bir rakama ulaştığını belirterek, "İnsanın kendi filminden memnun olduğunu söylemesi çok zor ama ben memnunum" dedi.

İtalya'da komedi isteyen bir seyirci kitlesi olduğuna dikkati çeken Özpetek, "Film biraz ağlatıyor. Ağlatıyor derken, belirli kısımları kuvvetli şekilde ağlatıyor. Heyecanlandırıyor. Buradaki tanıtım şirketiyle görüşmelerimizde 'Aman ağlatan kısımlarını göstermeyelim, sadece komedi kısımlarını verelim' diye tartışma oldu. Şimdi onlar da yavaş yavaş sonuç almaya başlıyorlar çünkü film belirli eleştirmenlere gösteriliyor. Hepimiz memnunuz. Herkes komedi istiyor, bu komedi istenen dönemde ben komedi yapmadım" diye konuştu.

Yeni filminin şarkıları arasında Türkiye'den biri Kürtçe olmak üzere iki şarkıya yer verdiğini belirten Özpetek, önceki filmlerinde olduğu gibi bu sefer bir Sezen Aksu eseri olmadığını ancak Aksu'nun oğlu Mithatcan Özer'in bir parçasına yer verdiğini söyledi.

Usta yönetmen, "Mithatcan, İngilizce söylüyor. Çok güzel bir şarkı. Bir de Kürtçe bir şarkı var 'Bexo' diye, Aynur Doğan'dan" ifadesini kullandı.

-11. film Türkiye'de-

İtalya'da 6 Mart'ta gösterime girecek yeni filminin, İtalya'nın hemen ardından Türkiye'de de kısa bir süre içerisinde izleyiciyle buluşacağını dile getiren Ferzan Özpetek, 11. filminin ise Türkiye'de olacağının müjdesini verdi.

"Bir sonraki filmi İstanbul'da çekmek istiyorum. Aslında İstanbul yanlış Türkiye'de çekmek istiyorum. Zamanı geldi" diyen Ferzan Özpetek, bir sonraki filmiyle kafasında bazı şeylerin olduğunu, yazdığı yeni kitabı İstanbul Kırmızısı isimli kitabındaki kişiliklerinden yola çıkarak yapacağını söyledi.

-Başrol oyuncuları Smutniak ve Arca-

"Kemerlerinizi Bağlayınız" filminin başrol oyuncuları da tanıtım sırasında Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başrol oyuncularından Polonyalı aktris Kasia Smutniak, Ferzan Özpetek'in insani yönleri öne çıkan bir yönetmen olduğuna dikkati çekerek, "Çok heyecanlı bir çalışmaydı, bu filmde rol almak, Ferzan gibi bir yönetmenle çalışmak insani bir deneyimdi" dedi.

Özpetek'in 10. filminde kendisinin ilk başrol deneyimini yaşayan aktör Francesco Arca da "Benim sinemadaki ilk deneyimimdi ki onu da Ferzan ile yaptım. Böyle bir yönetmenle çalışmanın zorluğu var çünkü tanınan yönetmen ve oyuncu kadrosuyla birlikteydim" dedi.

Arca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanılmaz heyecanlı bir işti. 3-4 ay süren bir iş oldu. Çekimlerden önce Ferzan'ın evinde buluştuk ve senaryoyu okuduk. Sonra Lecce'ye gittik. Benim 12 kilo almam gerekiyordu bazı bölümler için. Bu bile ayrı bir heyecan çünkü vücudun değiştiğine tanıklık ediyorsun. deneyimsiz olduğum için ben bu filmde asker gibiydim. Ferzan şunu yap dedi yaptım. Benim favori yönetmenlerimden."

Ferzan Özpetek ile dördüncü kez bir filmde çalışan deneyimli oyuncu Paola Minnacione de "Fantastik bir deneyimdi Ferzan'ın bir başka filminde görev almak. Ferzan ile 4. filmimdi. Kendimden farklı bir kişiyi canlandırdım. Makyajsız ve bakımsızdım. Dramatik bir roldeydim. Unutulmaz bir rol ve deneyimdi" şeklinde konuştu.

Özpetek'in 10. filmi "Allacciate le Cinture (Kemerlerinizi bağlayınız)", Türkiye'de 14 Mart'ta gösterime girecek. - Roma

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ferzan Özpetek Türkiye İtalya Roma Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title