Haberler

Hastayı 2 kilometre sırtında taşıyan ambulans şoföründen duygulandıran sözler: Annemi hatırladım

Güncelleme:

Batman'ın Heybeli köyüne hasta almaya giden ambulans şoförü Mahsum Yaman, eve giden bir araç yolu olmayınca, 74 yaşındaki 120 kiloluk Fatma Arslan'ı sırtına alarak 2 kilometre uzaktaki ambulansa taşıdı. Yaptığı hareketi takdir toplarken, o anları anlatan Yaman 'hasta kadını görünce annem aklımda kaldı' diyerek duygularını dile getirdi.

Sason ilçesi Heybeli köyünde yaşayan 120 kilo ağırlığındaki yatalak hasta Fatma Arslan fenalaşınca ailesi sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine köye gelen sağlık ekipleri, Arslan'ın evine giden yol olmadığını görünce, ambulansı park ederek, eve gitti.

Hastayı 2 kilometre sırtında taşıyan ambulans şoförü: Annemi hatırladım

120 KİLOLUK KADINI SIRTINDA TAŞIDI

Yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans şoförü Mahsum Yaman, 120 kiloluk Arslan'ı sırtına alarak 2 kilometre uzaktaki ambulansa taşıdı. Sason Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Arslan'ın durumunun iyi olduğu öğrenilirken, ambulans şoförü Yaman'ın bu hareketi takdir topladı.

Hastayı 2 kilometre sırtında taşıyan ambulans şoförü: Annemi hatırladım

"HASTAYI GÖRÜNCE AKLIMA ANNEM GELDİ"

O anları anlatan Yaman, Fatma Arslan'ı görünce aklına annesinin geldiğini söyledi. Köyde kimse olmadığı için Arslan'ı sırtında taşıdığını ifade eden Yaman, "Bize gelen ihbar üzerine vakanın olduğu Balbaşı köyüne ulaştık. Balbaşı köyü kırsalındaki yolların bozuk olması nedeniyle aracı uygun bir yere park edip eve yaya ulaştık. Hastamız eşiyle yalnız yaşıyorlar. Hasta hem yaşlı hem de kimsesi olmadığı ve sedye ile taşınması da mümkün görünmüyordu. Köyde ve ev çevresinde bize yardım edecek kimse olmadığı için sırtıma almaya karar verdim. 2 kilometre sırtımda taşıdığımı tahmin ediyorum. Daha sonra hastayı sağlıklı bir şekilde ambulansa ulaştırdım. Sason Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Gerekli tedavi yapıldığını ve taburcu olduğunun haberini aldık. 10 yıldır Sason'da görev yapıyorum. Hastayı görünce aklıma annem geldi. Yardıma muhtaç olduğunu hissettim. Onu o şekilde orada bırakamazdım. Çünkü acı çekiyordu, yatalaktı. Yaklaşık 120 kilo ağırlığındaydı. Vicdanen sırtımda taşımaya karar verdim. Sırtıma aldım. Bir daha olsa bir daha yaparım. Aldığım habere göre kanser hastasıymış. Allah uzun ömürler versin. Ona da buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Fatma Arslan Batman Sason Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500

Yorumlar (17)

maho ağa:

helal olsun senin gibi insanlara ihtiyaç var

15
0
yanıtYanıtla
AKIL:

böyle insanlar olmasa ALLAH bu toplumu helak ederdi. . . .

11
1
yanıtYanıtla
mustafa:

yüz bin kere sağol sağolllll

9
0
yanıtYanıtla
Ferit:

Helal olsun sana Babayigit

9
0
yanıtYanıtla
tommas:

GERÇEK ANADOLU ADAMI HELAL OLSUN. ALLAH-Ü TEALA SENİ KİMSEYE MUHTAÇ ETMESİN YİĞİT

7
0
yanıtYanıtla
özkan:

Allah razı olsun çok güzel bir davranış, lakin bu devletin ambulans helikopterlerine ne olmuş araç gidemiyorsa helikopterde mi gidemiyor. . . . . . . . ???

5
0
yanıtYanıtla
cizre:

helikopter zengin hastalar ve suriyeliler için daha öğrenemedinmi.

yanıt1
yanıt0
Abdulsamed:

Allah bu iyiliginin karsiligini iki cihandada nasip etsin sana insaAllah!

4
0
yanıtYanıtla
Easy:

Allah razı olsun senden. Annem sende üç beş kilo verebilsen, hem kendine hem seni taşıyanlara iyi edersin. Bol şifalar. :)

4
0
yanıtYanıtla
Kb:

Bu saaten sonra veremez zati ilaçlar bu hale getiriyor

yanıt1
yanıt0
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title