Haberler

YÖK Mühendislik Fakültelerini Ele Aldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında (YÖK), 171 dekanın katılımıyla mühendislik eğitiminin bütün yönleriyle ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında (YÖK), 171 dekanın katılımıyla mühendislik eğitiminin bütün yönleriyle ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, dün Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Durmuş Günay'ın moderatörlüğünde devam etti.

Toplantıda, mühendislik eğitimiyle ilgili, kontenjan, kalite ve akreditasyon, üniversite-sanayi işbirliği, taban puan uygulaması, öğretim elemanı sayısının yetersizliği, ortaöğretimden yükseköğretime gelen öğrencilerin özellikle temel bilimlerdeki yetersizliği, fiziki altyapı sorunları ve bu sorunların çözümlerine dair öneriler tartışıldı.

Ayrıca aynı içerikte farklı adlarda mühendislik bölümlerinin bulunduğu belirtilerek, bu karmaşanın giderilmesi için mühendislik fakültesi dekanlarından oluşan bir komisyon kurulması teklif edildi. Dekanların bu önerisi, YÖK Başkanlığınca kabul edildi.

Mühendislik bölümleriyle ilgili sorunların tartışılması ve çözümüne yönelik çalışma gerçekleştirilmesi amacıyla, dekanlarla toplantılar belli aralıklarla devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Durmuş Günay Yekta Saraç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title