Haberler

Yıllardır Türkiye'de Milli Değerler Üretmemize Pranga Vurulmuştur"

Ünlü sanatçı Özdemir Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin, bir milletin bağımsızlığı için başlangıç olduğunu belirterek, "15 Temmuz, Türkiye'nin yıllarca her konuda maruz kaldığı emperyalist sömürünün vücut bulmuş ve tezahür etmiş bir şeklidir.

HİLAL UŞTUK - Ünlü sanatçı Özdemir Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin, bir milletin bağımsızlığı için başlangıç olduğunu belirterek, "15 Temmuz, Türkiye'nin yıllarca her konuda maruz kaldığı emperyalist sömürünün vücut bulmuş ve tezahür etmiş bir şeklidir. Bizim için bir başlangıçtır. Bağımsızlık için bir başlangıçtır." dedi.

Darbe girişimini ve bunun kültür sanata etkilerini AA muhabirine değerlendiren Erdoğan, bağımsızlığı şiar edinmiş bir milletin yeniden silkindiğini dile getirerek, "Yıllardır planlı bir şekilde Türkiye'de gerçekten milli, özgün değerler üretmemize pranga vurulmuştur. Maatteessüf, özellikle yazılı ve görsel medyamızın önemli bir kısmı bu dış baskılardan etkilenmiştir." ifadelerini kullandı.

Genç sanatçılara destek olmanın önemine dikkati çeken Erdoğan, "Karşıdaki güç diyor ki, 'Benim gibi olabilirsin ama benden üstün olamazsın. Sen benim altımda olacaksın devamlı.' Kontrollü yani. Bu benim gibi bir sanatçının kendini kafeste hissetmesine neden oluyor. Benim elim ayağım bağlanıyor. Herhangi bir yabancı sanatçıya yapılan tanıtım Özdemir Erdoğan'a hiç yapıldı mı? Yılda kaç defa Özdemir Erdoğan röportajına rastlıyorsunuz. Binde birdir. Bu durum özellikle kendi sesini duyurmak, özgün bir şeyler yapmak isteyen genç sanatçılarımızı köstekliyor." açıklamasını yaptı.

Sanatçı Özdemir Erdoğan, televizyonda yayımlanan birçok programın yabancı etkiler altında olduğunu da vurgulayarak, insanları taklitçi olmaya zorlayan bu programların televizyon kanallarında yayın şansı bulabildiğini kaydetti.

Televizyon kanallarının hemen hepsinde Türk halkının boşuna vakit geçirmesi için programlar yapıldığını sözlerine ekleyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Resmen uyutuyorlar Türk halkını. Neymiş efendim reyting. Halkımız bunu tercih ediyormuş, Palavra. Doğru dürüst program yapın da bakalım ne oluyor? Bütün bu programların hepsi yabancı güçlerin etkisi altında. Televizyon programlarının yüzde 90'ı böyle. Yazılı ve görsel bütün medya bu ahtapotun pençelerinin altında. Bunun altını çizerek söylüyorum. Onun için bu memlekette ne doğru dürüst, yeni ve özgün uluslararası bir sanatçı yetişir ne de doğru düzgün bir silah sanayi, yüksek teknoloji gibi şeyler olur. Bunları yapacak kapasitede olan adamları da beyin göçü maskesi altında alıp götürüyorlar kendi ülkelerine, kendilerine hizmet ettiriyorlar veya başlarına bir kaza geliyor." diye konuştu.

Özdemir Erdoğan, kendisini kafeste hissettiğini aktararak, "Bundan tabii yalnız ben şikayetçi değilim Cumhurbaşkanımız da şikayetçi. Çırpınıyor, yerli üretim ve çalışmak diye. Cumhurbaşkanı insan üstü çalışıyor ama işte ama tek başına bir adam." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Özdemir Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title