Haberler

Yıldız, Esnaf Ziyaretlerine Devam Ediyor

MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, esnaf ve sanatkarların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirerek, “Milliyetçi Hareket iktidarında, esnaf ve sanatkarlar şaha kalkacak” dedi.

MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, esnaf ve sanatkarların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirerek, "Milliyetçi Hareket iktidarında, esnaf ve sanatkarlar şaha kalkacak" dedi.

Yıldız, genel seçimleri çalışmaları kapsamında Cengiz Topel Caddesi'ndeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Cenabı Allah'ın izni, Malatyalıların da teveccühüyle Milliyetçi Hareket'in Malatya'da birinci parti, Türkiye'de de iktidara yürüdüğünü belirten Yıldız, MHP iktidarında hem esnafların hem vatandaşların hem de çiftçilerin rahat bir nefes alacağını kaydetti. Hem Malatya'nın hem de Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıları çözecek tek siyasi partinin MHP olduğunu vurgulayan Yıldız, "Seçim beyannamemiz, program ve projelerimizin yanı sıra 46 yıllık tecrübe, yetişmiş kadrolar ve imanımız iddiamızın kefilidir. Milliyetçi Hareket; adalette, demokraside, güvenlikte, kardeşlikte, ahlakta, kalitede, güvende, itibarda ve ekonomide ortaya çıkan fiyasko, çöküş ve bozulmaları yok edecek, açıkları kapatacak program ve projeleri ile Türkiye'yi içinde bulunduğu kısır döngüden kurtaracak ve refah içinde bir toplum inşa edeceğiz" diye konuştu.

"ESNAF VE SANATKARLAR YOK OLUYOR"

Esnaf ve sanatkarın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında büyük market zincirlerinin şehir merkezinde şube açmaları için asgari iş yeri büyüklüğü standardı getirileceklerini belirtti.

"Bu standarda uymayan mevcut şubelerin de bir program dahilinde yerleşim yeri dışına taşınması sağlanacak ve küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçilecektir" diyen Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede AVM yasası olarak anılan yasayı tümüyle yenileyeceğiz. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerinin sermaye yapıları güçlendirilmek suretiyle hazine kaynaklı krediler dışında kalan krediler için de kefalet vermeleri sağlanarak, esnaf ve sanatkarın krediye erişimini engelleyen teminat sorunu tamamen ortadan kaldırılacağız. Esnaf ve sanatkarlarımızın ürettikleri malların dış pazarlarda tanıtılmasına ve yeni pazarlar bulunmasına katkı sağlayacak fuarlara katılmaları için özel teşvik sistemleri geliştireceğiz."

"ESNAFLARA SİGORTA PRİMİ İNDİRİMİ İLE FAİZSİZ KREDİ VERECEĞİZ"

Her esnaf ve sanatkar kesimin rahatlıkla ulaşabileceği yerlerde "Ahikent merkezleri" açılacaklarını belirten Yıldız, açılan "Ahikent merkezleriyle" bireylerin becerileri doğrultusunda mesleki yeterlilik ve kişisel gelişim gibi ihtiyaçlarını karşılayarak iş edinmelerine ve kendi işlerini gerçekleştirmelerine imkan verecek destek sağlayacaklarını söyledi. Mesleki eğitimin hem teorik hem de pratik olarak birlikte verilmesini sağlayacaklarını ifade eden Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında yapacakları diğer hizmetleri şöyle sıraladı:

"Mesleki eğitim yapan işletmeler ve meslek kuruluşları beşeri, teknik ve mali açıdan desteklenecektir. Çıraklık eğitimi eğitici, eğitim ortamı ve eğitim programı boyutlarıyla yenilenecek ve geliştirilecektir. Meslek lisesi veya çıraklık eğitim merkezlerine devam eden gençleri istihdam eden esnaf, sanatkar ve küçük işletmelere vergi ve sigorta primi indirimi ile faizsiz kredi verilmesi gibi teşvik ve kolaylıklar sağlayacağız." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arif Yıldız Türkiye Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title