Haberler

Yıldırım'da Okuma Yazma Bilmeyen Kalmayacak

Güncelleme:

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) kapsamında okuma yazma eğitimi alan kursiyerler sertifikalarını Başkan İsmail Hakkı Edebali'den aldı.

Sosyal içerikli çalışmalarla toplumun her kesimine uzanan Yıldırım Belediyesi, ilçede okuma yazma bilmeyen kalmaması için önemli bir projeye daha imza attı. Özellikle öncelikli hizmet grubunda yer alan kadınların toplumsal refahını sağlayacak çalışmaları hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, başlattığı okuma yazma seferberliğinin ardından, YIL-MEK bünyesindeki okuma yazma kurslarıyla bin 500 kişiye daha yeni bir hayata başlangıcın kapılarını açtı. Eğitim merkezine gidemeyen dezavantajlı, engelli ya da yaşlı vatandaşlara da talepleri doğrultusunda evlerinde birebir eğitim verildi. Okuryazarlık belgesi alan vatandaşlar artık ehliyet sınavına girebilecek, meslek sahibi olabilecek, kurslara katılabilecekler ve bu sayede istihdam edilebilecek ya da iş edinebilecekler. Sonraki aşama Okur-Yazarlık Sertifikası alan kursiyerler için eğitimin devamı olarak ilkokul diplomasına karşılık gelen 2.Kademe Sınavı'na hazırlık kursu açarak sınava hazırlamak ve ilkokul diploması almalarını sağlamak olacak.

'OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK'

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Gültekin ve Duaçınarı Mahalle Muhtarı Mümin Yıldız'ın katılımıyla Duaçınarı Mahalle Muhtarlığı'nda yapılan sertifika töreninde kursu başarıyla tamamlayarak okuma yazma öğrenen kursiyerlere sertifikalarını veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Çok güzel bir amaç için bir aradayız. Birkaç kurum el ele vererek güzel bir iş ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Okuma Yazma Seferberliği'nin ışığında biz de Yıldırım'da okuma yazma bilmeyen kalmasın diyerek çalışmamıza başladık. 4 binin üzerinde katılım olurken, bin 500 kursiyerimiz eğitimlerini başarıyla tamamladı. Geçmişte şartlar elverişli değildi. Ancak artık okuma yazma öğrenmek, eğitim yaşantısını sürdürmek için devletimiz tüm imkanlarını seferber ediyor. Biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek Yıldırım'da okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar hizmetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

HEDEF: ÜNİVERSİTE DİPLOMASI

Toplumun ailesi için, komşuları için, yakınları için fedakarlık yapan, kendi yaşamından fedakarlık ederek başkalarının iyiliğini düşünen duyarlı insanlardan oluştuğuna dikkat çeken Başkan Edebali, "Toplumumuz fedakar insanlardan oluşuyor. Fedakarca ailesine, yakınlarına, komşularına destek olan insanlarımız bazen kendilerinden fedakarlık ediyor. Okuma yazma gibi temel bir olgudan dahi vazgeçti. Ama okumanın yaşı olmadan insanlarımız artık imkanları değerlendirerek okuma yazma öğreniyor. Hedef okuryazar olmak, dünyadaki gelişmeleri takip etmek, eğitimi sürdürmek olmalı. Lise diploması, üniversite diploması almamak için hiçbir neden yok. Kadınları eğitimli olan toplumlar geleceğini daha sağlam inşa eder. Güçlü toplum anneleri eğitimli olan bir toplumdur. Kurslarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek. Okuma yazma bilmeyen tüm hemşehrilerimizi bu seferberliğe dahil olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ'YE TEŞEKKÜR

Günlük hayatta atılan her adımda okumanın ve yazmanın gerektiğine işaret eden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, "Okuma yazma tüm insanlar tarafından öğrenilmesi gerekir. Okuma yazma bilmeden otobüse dahi binmek, adres bulmak sorun olur. Tüm insanlarımızın bu kurslardan faydalanması çok önemli. Bu seviyede kalmadan ortaokul, lise eğitimine de devam etmek bir sonraki adım olmalı. Yapılan hizmet çok önemli. Bu çalışmada başta Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Eğitimin hayat boyu süren bir süreç olduğunu vurgulayan Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Gültekin, "Okuma yazma da eğitimin başlangıcındaki temel noktadır. Yıldırım'da okuma yazma bilmeyen insan kalmasın parolasıyla, okuma yazma seferberliği başlatan, ilçede eğitim başta olmak üzere tüm alanlarda dönüşüme öncü olan Başkanımız İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür ediyorum. İlçemizde okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı kurslara katılmaya bekliyoruz" şeklinde konuştu. Kursiyerler kendilerine tanınan imkanlardan dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Yıldırım Belediyesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title