Haberler

Zonguldak'ta Sağlık Afet Tatbikatı Yapıldı

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Zonguldak'ta olabilecek her hangi bir afet durumunda İlk yardım ve Sağlık Hizmetleri gurubu olarak Sağlık Müdürlüğünün yapacağı işler konulu “Afet Planı Masabaşı Tatbikatı“ yapıldı.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Zonguldak'ta olabilecek her hangi bir afet durumunda İlk yardım ve Sağlık Hizmetleri gurubu olarak Sağlık Müdürlüğünün yapacağı işler konulu "Afet Planı Masabaşı Tatbikatı" yapıldı.

Atatürk Devlet Hastanesi Konferans salonunda slayt sunumu ile yapılan Afet Planı Masabaşı Tatbikatına İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Recep Genç, Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürleri, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Özkan Albas, İl Halk Sağlığı Şube Müdürleri, Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdür Yardımcısı Tahir Güven, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Aydın Yıldırım ve diğer kurum yetkilileri katıldılar.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin açıklamasında şöyle dedi:

"Kömür kenti olan ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarımızla yapılması gereken ortak çalışmalar geçmişte meydana gelen göçük facialarındaki deneyimlerimizden de faydalanılarak senaryo şeklinde sunum yapılmış olup, böyle bir afet durumunda ilimizdeki kurumlar arasındaki organizeyi sağlayabilmek ve en az zararla atlatabilmek için planlamalar yapılmıştır." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk İl Sağlık Müdürlüğü Ahmet Güngör Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title