Haberler

Ziraat Mühendislerine Fındık Eğitimi

Trabzon’da uygulanan “Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi” kapsamında fındık bahçelerinde yapılacak budama ve zirai mücadele konularında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı çalışan Tarım Yayımı Geliştirme Projesi uzmanı ziraat mühendislerine eğitim veriliyor.

Trabzon'da uygulanan "Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi" kapsamında fındık bahçelerinde yapılacak budama ve zirai mücadele konularında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı çalışan Tarım Yayımı Geliştirme Projesi uzmanı ziraat mühendislerine eğitim veriliyor.

Trabzon Ticaret Borsası'nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje kapsamındaki eğitim toplantısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda yapıldı. Toplantının açılışında konuşan Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Türkiye'nin dünyada söz sahibi olduğu fındıktaki üstünlüğünü kaybetmeden, Pazar payını ve kazancını arttırması gerektiğine işaret ederek, bunun yollarından birinin, en önemlisinin de verim ve kaliteyi arttırmak olduğunu söyledi.

Mehmet Cirav, Türkiye'nin geçtiğimiz sezon ürettiği 750 bin ton kabuklu fındığın tamamını dış ve iç piyasaya sattığına dikkat çekerek, "Dönümde 70-80 kiloluk üretimle bunu istikrarlı bir şekilde sürdürmek mümkün değildir. Çok ve kaliteli üretip, çok satarak dünya piyasasına tam hakim olabiliriz. Bunun yol ve yöntemi de üretimi artırıp, dünyaya fındık satmaktır. Böylelikle diğer ülkelerdeki üretimleri de kontrol altına almış oluruz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sabri Topbaş da, üreticinin bilinçlendirilmesinde TAR-GEL mensubu ziraat mühendislerine çok iş düştüğünü belirterek, "Trabzon'daki 104 bin hektarlık tarım arazisinin yaklaşık 64 bin hektarlık kısmını fındık bahçeleri teşkil ediyor. Bu alanlardan elde edebildiğimiz fındık miktarı ise yıllık ortalama 50 bin ton dolayında. Bu da 100 kg'ın altında bir üretimimiz var demektir. Bu çok azdır. Alternatif olan bir ürün olmayan fındıktaki üretim ve kalitemizi arttırmalıyız. Burada bize büyük görev düşüyor" dedi.

Seminere katılan ziraat mühendislerine Fındık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü uzmanları Ömür Duyar, Hüseyin İrfan Balık ve Dr. Arzu Sezer tarafından, budama, zirai mücadele, toprak analizleri konularında bilgiler verildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Trabzon Yerel Haberler

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Bakmadan Geçme

Atalanta Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! (HD) 22 Mayıs Atalanta B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sokak köpeği kanunu çıktı mı, Sokak köpekleri kanunu maddeleri ne? YALI ÇAPKINI 71. BÖLÜM FRAGMAN! Yalı Çapkını 71. bölüm fragman tek parça izle! Seyran ölecek mi? EXXEN canlı maç izle! (Atalanta-Bayer Leverkusen) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 22 Mayıs EXXEN spor canlı izle! KIZILCIK ŞERBETİ FRAGMAN FULL İZLE! #127909 Kızılcık Şerbeti 64. bölüm fragman tek parça izle! Doğa ile Fatih barışacak mı? #127902 SURVİVOR 2024 ÖZGÜR TETİK KİMDİR? Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? 22-23 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kong: Kafatası Adası filmi oyuncuları kim? Kong: Kafatası Adası filmi konusu, oyuncuları ve Kong: Kafatası Adası özeti! Kara Ağaç Destanı bitti mi, final mi yaptı? SON DAKİKA: 36 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALIMI! #129658 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları belli oldu mu? 22-23 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İngiltere erken seçime mi gidiyor? İngiltere seçimleri ne zaman? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 22 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 22 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 22 Mayıs Çarşamba İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title