Haberler

Yozgat'ta Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Yozgat'ta Ahilik Haftası kutlamaları başladı.

Yozgat'ta Ahilik Haftası kutlamaları başladı.

Ahilik kültürünün tanıtılması, bu kültürün esnaf ve sanatkarlar ile mesleki kuruluşlarında yaşatılması ve gelecek kuşaklar aktarılması amacıyla 23-28 Eylül 2013 tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası Kutlamaları başladı. Etkinlikler kapsamında Ahilik İl Kutlama Komitesi, esnaf ve sanatkarlar ile meslek kuruluşları temsilcileri Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı'yı ziyaret etti.

Vali Abdulkadir Yazıcı, halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, geliştiren Ahilik değerlerinin, terk edilmemesi gerektiğini söyledi. Yazıcı, "Ahilik, Türk toplumunun temel müesseseleri arasında yer alıyor. Anadolu'da ortaya çıkması, balkanlara yayılması, Osmanlı döneminde taban tutmasıyla çok önemli bir değerimiz. Ahilik, bizde bir metot, tarz, sivil toplum, sosyal bir yapı haline gelmişti. Çok da faydasını gördük. Değişen ekonomik şartlar, hızlanan ticari hareketlilik, internetin hayatımıza girmesiyle de Ahilik, hala milletimizin nazarında önemini muhafaza ediyor. Bizler güncelliği zayıflayan değerlerimizi, terk etmemiz lazım. Bu noktada çekirdek esnaf yapısı içerisinde hala önemli olan müesseslerimizden Ahiliğin, esnafımızın arasında uygulanması, kendi aralarında örf ve adetlerini sürdürmeleri, bizler için son derece önemli" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş da esnafları ahilik konusunda bilgilendirmek için broşür dağıtacaklarını söyledi. Bektaş, kutlama komitesi olarak unutulmaya yüz tutmuş işleri yapan esnafları ziyaret edeceklerini, ilde mesleki hayatı süresince örnek olan esnafları da yılın ahisi olarak açıklayacaklarını kaydetti. Ziyarette, Vali Yardımcısı Can Aksoy, Ticaret İl Müdür Vekili İbrahim Aktaş, il kutlama komitesi üyeleri, daire müdürleri hazır bulundu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahilik Haftası Uğur Bektaş Yozgat Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title