Haberler

Yaygın Medya, Baksı İçin Bayburt'ta Buluştu

Bayburt merkeze bağlı Bayraktar köyünde, göçü önlemek ve kültür erozyonu engellemek için, sanatçı ve eğitimci Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksi Müzesi bünyesinde açılan "Mesafe ve Temas" başlıklı atölye çalışmalarını yerinde görmek üzere...

Bayburt merkeze bağlı Bayraktar köyünde, göçü önlemek ve kültür erozyonu engellemek için, sanatçı ve eğitimci Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksi Müzesi bünyesinde açılan "Mesafe ve Temas" başlıklı atölye çalışmalarını yerinde görmek üzere bir grup gazeteci Bayburt'a geldi.

Baksi Müzesi tarafından yarın açılacak olan

"Mesafe ve Temas" Sergisine katılmak üzere, İstanbul'dan Bayburt'a gelen Anka Ajanstan Gündüz Necmi Çelik, Cumhuriyet Gazetesinden Sibel Çorbacıoğlu, Dünya Gazetesinden Mehmet Faruk Şüyun, Hürriyet gazetesinden Ezgi Atabilen, Suzan Gila Benmayor, Melis Alphan, Milliyet Gazetesinden İlke Gürsoy, Radikal Gazetesinden Müge Akgün, Sabah Gazetesinden Nur Çintay ve Emre Aköz, Yenişafak Gazetesinden Abdulkadir Önder, Aksiyon dergisinden Kürşat Okutmuş, Bloomberg Businesswe dergisinden Ruhi Sanyer ve Melisa Sanyer, CNN Türk Televizyonundan Ferhat Boratav, Duygu Demirdağ ve Onur Özel isimli gazeteciler ve kalabalık bir öğrenci ve araştırmacı grubuna, Vali Hasan İpek sahipliğinde öğlen yemeği verildi.

BAYBURT TURİZMDE GELECEKTE ÇOK ŞEYLER BEKLEYEN BİR ŞEHİR

Bayburt Konağı'nda verilen öğlen yemeğine katılan gazeteciler ve öğrencilerle tek tek tanışarak sohbet eden Vali Hasan İpek, Bayburt'un Tarih ve Kültür şehri olduğunu belirterek konuşmasında şunları kaydetti: "Hüsamettin hocamın misafiri olarak Bayburt'a geldiğiniz için hepinize hoş geldiniz diyorum.

Yemek sonrası Aydıntepe yeraltı şehrini görmek isteyen arkadaşlar oraya gidecekler. Yarın da Bayraktar köyüne giderek Baksı müzesini göreceğiz. Bayburt turizmde gelecekte çok şeyler bekleyen bir şehir ve çok ciddi alt yapısı var. Hem modern sanatlar ve müzecilik anlamında hem de çok eski tarihi kalıntılarıyla birlikte ciddi alt yapısı var.

İnşallah yemek sonrası ve yarın birkaç tanesini göreceksiniz. Türkiye'de Kapadokya'da Hıristiyanlık döneminden kalmadır, ama Aydıntepe ilçemizde bulunan Aydıntepe Yer altı şehrinin her ne kadar kapısında Hıristiyanlık dönemi yazıyorsa da, içine girdiğinizde siz de göreceksiniz daha eski tarihlerden kalma tarihi bir yer olduğunu. Onu yazan arkadaşlar yanlış yazmışlar Aydıntepe Yer altı şehri bu bölgede Türkiye'de en eski tarihi Yeraltı şehri, ayrıca çok eski tarihi geçmişe sahip Bayburt Kalemiz var onu da göreceksiniz.

Özetle söylemek gerekirse Bayburt tam anlamıyla tarih ve kültür şehridir, bunu sizler de göreceksiniz"

Yemek sonrası, misafirler Bayburt'un tarihi ve kültürel güzelliklerini gezmek üzere Bayburt konağından ayrıldı. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüsamettin Koçan Hasan İpek Aydıntepe Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title