Haberler

Yavuzeli'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü Törenlerle Kutlandı

çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirildi.24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Mustafa Taşar Meydanında ilçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık tarafından Atatürk büstüne çelenk konulmasından sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasınının...

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları

çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirildi.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Mustafa Taşar Meydanında ilçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık tarafından Atatürk büstüne çelenk konulmasından sonra saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasınının ardından Rumkale Kültür Merkezinde program devam etti.

24 Kasım Öğretmenler günü etkinliklerine İlçe Kaymakamı Serhat Karabektaş, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ömer Mazılıgüney, Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Ali Demiral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı.

Yavuzeli Rumkale Kültür Merkezinde yapılan program mesajların okunmasına sürdü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık, yaptığı konuşmada,

24 Kasım öğretmenler gününü kutladığını belirterek, "Milli Eğitim'in gayesi yalnız hükümete memur yetiştirmek değil, daha çok memlekete ahlaklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılapçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başara bilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir. Bunun için de öğretim programları ve sistemleri ona göre düzenlenmelidir.Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.

Program aday öğretmenlerin toplu şekilde yemin ederken,

aday öğretmenlerin adına Şehit Ali Çiftçi çok programlı lisesi İngilizce öğretmeni Hatice Güler, Kıdemli Öğretmenler adına ise Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Berkeşoğlu konuşmalarını yaptı.

Günün anısı adına ise Halk Eğitim Müdürlüğü Giyim Öğretmeni Esin Boynukısa, 'dünyanın bütün çiçekleri' adlı şiirini okudu. Şiir büyük alkış aldı. .

Öğretmenler günü nedeni ile okullar arası yapılan şiir yarışmasında 1., 2. ve 3'ye hediyeleri verildi. Şiir yarışmasında birinci olan Hacı Sait Korkmaz ortaokulu 8/B Sınıfı öğrencisi Züleyha Yüksek "Öğretmen olmak" adlı şiiri okudu ve hediyesini İlçe Kaymakamı Serhat Karabektaş tarafından verdi.

İkinci olan Ballık Köyü Ortaokulu 7/A Sınıfı öğrencisi Fatma Kaçar "Güneşimizsin Öğretmenim"

adlı şiiri ile ikinci oldu ve hediyesini Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ömer Mazılıgüney Ömer Mazılıgüney tarafından verdi.

Üçüncü olan Süleymanobası Köyü Ortaokulu 7/A Sınıfı Öğrencisi Emine Polat "Öğretmenim" adlı şiiri oldu ve hediyesini Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu verdi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile kutlama programı sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ömer Mazılıgüney Gaziantep Yavuzeli Yerel Haberler

title