Haberler

Yaşlı ve Engellilere Ücretsiz Sağlık Hizmeti

Güncelleme:

Maltepe Belediye Başkanı Zengin, "23 bin 500 kişiye 24 saat süreyle sağlık hizmeti veriyoruz" dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, "65 yaş üstü engellilerimizin evde bize ihtiyaçları olduğu zaman yanlarında olalım düşüncesiyle 23 bin 500 kişiye 24 saat süreyle sağlık hizmeti veriyoruz" dedi.

Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce başlattıkları "Altın Kart" projesi kapsamında ilçedeki 65 yaş üstü ve engelli vatandaşları evde bakım hizmeti sunulduğunu söyledi.

Bu kapsamda, hizmetten faydalananların enjeksiyon, kan şekeri ve tansiyon ölçümü, sonda takımı, doktor muayenesi, kişisel bakım, pansuman, kan alımı gibi hizmetlerin Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nce evlerinde yapıldığını aktaran Zengin, bunların dışında da müracaat eden ve durumu uygun bulunan 65 yaş altı ve engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerinin de devam ettiğini kaydetti.

-"Yatalak, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımızın bir tuş kadar yakınındayız"-

Zengin, önceliklerinin insan olduğunu belirterek, "65 yaş üstü engellilerimizin evde bize ihtiyaçları olduğu zaman yanlarında olalım düşüncesiyle 23 bin 500 kişiye 24 saat süreyle sağlık hizmeti veriyoruz. Yatalak, yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımızın bir tuş kadar yakınındayız. Mahallelerde yalnız yaşadıkları belirlenen 2 bin 500 civarındaki engelli ve 65 yaş üstü kişi de telefonlarına ve kollarına bağlanan bir tuşa bastıklarında, belediye sağlık görevlilerinden 24 saat acil yardım müdahale hizmeti alabiliyor. Bu hizmetlerimiz devam edecek. Yaşlılarımıza devletle beraber sahip çıkalım" diye konuştu.

Gerçekleştirdikleri sağlık hizmetlerinin siyasi malzeme olmasını istemediğini ifade eden Zengin, "Bu hizmeti herkesin yapması gerekir. Maltepe'yi insan sağlığıyla, çevresiyle İstanbul'un incisi yapmaya kararlıyım" dedi-

Muhabir: Erhan Bağcı

Yayıncı: Nurhan Çorlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Maltepe Belediyesi Mustafa Zengin İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title