Haberler

Vergide Elektronik Tebligat' Eğitimi

Edirne Vergi Dairesi Başkanlığınca ’Vergide Elektronik Tebligat’ konulu bir eğitim toplantısı düzenlendi.

Edirne Vergi Dairesi Başkanlığınca 'Vergide Elektronik Tebligat' konulu bir eğitim toplantısı düzenlendi.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (EDESOB) EDESOB'a bağlı oda başkanları ve oda genel sekreterlerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal ve Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Hasan Ahmet Erdal tarafından bilgi verildi.

Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, elektronik tebligat yöntemi sayesinde bilgilendirmenin mükelleflere çok daha hızlı ulaşacağını belirtti. Başkal, "E-tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacak. Ancak bu tarihten önce e-tebligat uygulamasına geçmek için bildirimde bulunanlara 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren e-tebligat yapılabilir" dedi.

Uygulama hakkında sunum yapan Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Hasan Ahmet Erdal ise "Bu uygulamaya zorunlu olarak geçecek mükellefler arasında, Kurumlar vergisi mükellefleri, Ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti olanlar bulunuyor. Kazançları basit usulde tespit edilenler ve gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler dışında e-tebligat uygulamasına geçmek zorundadırlar.

Ayrıca kendilerine e-tebligat yapılmasını talep edenlere isteğe bağlı olarak e-tebligat yapılacaktır. Bu hususta örnek vermek gerekirse sadece sahip olduğu araç nedeniyle motorlu taşıtlar vergisi mükellefi olan bir vatandaşımız sistemi kullanmak zorunda değildir. Ancak kendisine kesilen trafik para cezasından veya idari para cezalarından hızlı ve zamanında haberdar olarak haklarından faydalanmak isterse e-tebligat sistemine dahil olabilir" şeklinde konuştu.

Bilgilendirme toplantısı için teşekkür eden EDESOB Başkanı Emin İnağ, "Vergi Dairesi Başkanlığımıza düzenledikleri bilgilendirme toplantısından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni geçilecek sistem sayesinde biz mükellefler bildirimleri çok daha süratli alarak işlemlerimizi takip edebileceğiz" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Ahmet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title