Haberler

Varto Belediyesi İçme Suyu ve Sulama Kanalı Açılışı Yaptı

Muş'un Varto İlçe Beledie Başkanlığı Tarafından, Avrupa Birliği (AB) Hibe Destekli Doğu Anadolu Kalkınma Programı (Dakp) ile Yaptırılan Bin Metreküp Kapasiteli İçme Suyu Deposu ve Sulama Kanallarının Açılışını Yaptı.

Muş'un Varto İlçe Beledie Başkanlığı tarafından, Avrupa Birliği (AB) hibe destekli Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) ile yaptırılan bin metreküp kapasiteli içme suyu deposu ve sulama kanallarının açılışını yaptı.

Çalışmaları tamamlanan projeler davul zurna eşliğinde düzenlenen bir törenle açıldı. Varto Kaymakamı Okan Leblebicier ve Belediye Başkanı Demir Çelik tarafından kurdeleler kesildi, ilçeye su verecek olan vanalar açıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Demir Çelik, belediye olarak halka en iyi hizmeti vermek için tüm gayretlerini sarf ettiklerini söyledi. Başkan Çelik, "Halka daha kaliteli ve iyi hizmet vermek için hazırladığımız iki projeyi Avrupa Birliği hibe programı kapsamındaki DAKP'na sunduk. Projelerimiz kabul gördükten sonra çalışmalara başlayarak en kısa sürede bin metreküp kapasiteli içme suyu deposu ve sulama kanallarını yaptık. Halkımız büyük bir rahatlığa kavuşmuştur. Herkese hayırlı olsun. " dedi.

Varto Belediyesi'nin AB hibe programlı DAKP'a 5 ayrı proje ile başvurduğu ve bunlardan içme suyu depolama ve klorlama tesisi ile tarım ve kalkınma bileşeninde tarım alanlarının sulama kanalı projelerinin kabul gördüğü bildirildi.

Proje Koordinatörü İnşaat Mühendisi Mehdi Akbal, her iki proje bedelinin 466 bin 457.62 Euro olduğunu söyledi. Akbal, "İçme suyu depomuzun proje bedeli 275 bin 837.37 Euro, 489 hektarlık alanı sulayacak olan bin 800 metre uzunluğundaki sulama kanalımızın bedeli ise 190 bin 620. 25 Euro'dur. İçme suyu projesinin yüzde 90'ı AB hibesi, yüzde 10'u ise belediye kaynaklarından karşılanırken, sulama kanalı projesinin yüzde 60'ı AB destekli, yüzde 40'ı belediye kaynaklarından karşılanmıştır" dedi.

Açılış törenine İlçe Emniyet Müdürü Burak Bal, DAKP turizm ve çevre bileşeni uzmanlarından Tamer Kamacı, Cengiz Alpsar, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(FÇ-AKK-Y)

07.09.2007 14:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title