Haberler

Vali Demirtaş, Elektrik Kesintileri ve Olağanüstü Durumlarda Alınacak Önlemleri Masaya Yatırdı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, elektrik enerjisinin dağıtımında oluşan kesintiler ile olağanüstü durumlar karşısında alınan önlemler hakkında Enerji-Sa Toroslar EDAŞ Adana Bölge Müdürü Mehmet Bektaş ile TEİAŞ 18. Bölge Müdürü Yılmaz Eğerci ve yöneticilerden ayrıntılı bilgi aldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, elektrik enerjisinin dağıtımında oluşan kesintiler ile olağanüstü durumlar karşısında alınan önlemler hakkında Enerji-Sa Toroslar EDAŞ Adana Bölge Müdürü Mehmet Bektaş ile TEİAŞ 18. Bölge Müdürü Yılmaz Eğerci ve yöneticilerden ayrıntılı bilgi aldı.

Elektrik dağıtımı konusunda oluşan sorunlar ve kesintiler ile olağanüstü durumlara karşı alınan tedbirlerin titizlikle uygulanması talimatı veren Vali Demirtaş, vatandaşlara verilen hizmetler noktasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının her zamankinden daha titiz davranmaları gerektiğini belirtti.

İşte alınan önlemler

Enerji-Sa Toroslar EDAŞ Bölge Müdürü Bektaş ile TEİAŞ 18. Bölge Müdürü Eğerci ve yöneticilerince yapılan sunumda, muhtemel aksaklıklara karşı alınan önlemler şöyle sıralandı:

"İlimizde kriz masası oluşturulmuş olup, 24 saat çalışma esasına göre çalışılacaktır. Kritik öneme haiz Valilik, Emniyet Müdürlüğü, adliye, kaymakamlık, Telekom, havaalanı, MİT, hastaneler gibi kurumları besleyen ana dağıtım merkezlerinde sürekli nöbetçi personel bulundurulacaktır. Malzeme ihtiyacına karşı alınan tedbirlere rağmen ekstra ihtiyaç hasıl olması durumunda stoklarından yararlanmak için gerekli koordinasyon sağlanmıştır. Kritik kurumları enerjilendiren dağıtım ve trafo merkezlerimizde, nöbetçi görevlendirilen personelimiz, üçüncü şahıslarca sabotaj olması halinde emniyet birimlerimize gerekli bilgilendirme yapılacaktır. Tüm izinler kaldırılmış olup ilave mesai planlanarak, çalışan ekip sayısı yüzde 60 oranında artırılmıştır. Bir vardiyada toplamda 70 personel ile çalışılırken 110 personelle çalışılacaktır."

Tüm planlı kesintiler ve altyapı çalışmaları iptal edildi

Alınan tüm bu tedbirlere rağmen ekstra ekip ihtiyacı olması durumunda kullanılmak üzere taşeron firmaların hazır bekletileceği ifade edilen sunumda, "Enerji kurumları arasında koordinasyon sağlanmış, acil durumlarda iletişim halinde olunacaktır. Tüm planlı kesintiler ve alt yapı çalışmaları iptal edilmiştir. 15 Ağustos tarihine kadar hiçbir planlı kesinti yapılmayacaktır. 186 çağrı merkezi çalışan sayısı arttırılmıştır. Oluşabilecek herhangi bir siber saldırıya karşı internet sitelerimiz ve mobil uygulamalar için yedek serverlar hazır hale getirilmiş, gerektiğinde devreye alınacaktır. Bakım ekipleri 13-14 Ağustos tarihlerinde arızaya takviye edilmişlerdir. Olabilecek olağanüstü kesinti durumlarında farklı dağıtım merkezlerimizden enerji arzı yapmak için alternatif planlar oluşturulmuştur. Oluşabilecek kesintiler ve olağanüstü durumlara karşı tüm yedek malzemeler (trafo, kablo, pano, iletken, anahtarlama elemanları vb.) gerektiğinde kullanılmak üzere lojistik merkezleri hazır hale getirilmiştir. Basın yayın organları ve sosyal medya, kurumsal iletişim birimlerimiz tarafından sürekli takip edilecek olup, her türlü ihbar değerlendirilecektir. Lojistik merkezlerimizde 2 adet büyük tip seyyar jeneratör hazır hale getirilmiştir" denildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Mehmet Bektaş Toroslar Eğerci Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title