Haberler

Vakitçi: "Türkiye'nin Kucaklaşmaya İhtiyacı Var"

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, ülkeye dışarıdan bir tehdit gelmesi halinde yapılacak ilk işin, iktidarın ve muhalefetin kucaklaşması olduğunu belirterek, “Bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var, muhalefetin hırçınlaşmaması lazım” dedi.

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, ülkeye dışarıdan bir tehdit gelmesi halinde yapılacak ilk işin, iktidarın ve muhalefetin kucaklaşması olduğunu belirterek, "Bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var, muhalefetin hırçınlaşmaması lazım" dedi.

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Cemal Açıkgöz, yönetimde yer alan partililer, düzenledikleri toplantıda, partilerinin Ankara'da gerçekleşen 6. Olağan Kongresi'nde alınan kararları değerlendirdi. Toplantıda konuşan İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi, genel başkanlık görevini yürüten Mustafa Kamalak'ın 30 Ekim'de gerçekleştirilen olağan kongrede görevi Temel Karamollaoğluna devrettiğini hatırlatarak, partilerinin 4 kez kapatılmasına rağmen yeni bir dünyayı adil bir düzenle gerçekleştirme amacıyla aynı ruh ve heyecanla kutlu hedefe yürüdüklerini vurguladı.

İktidar ve muhalefet partilerine çağrı da bulunan Vakitçi, ülkeye dışarıdan bir tehdit gelmesi halinde yapılacak ilk işin kucaklaşmak olduğunu ifade etti. Vakitçi, "Herkes yanlış yapabilir, iktidarın da yanlışları olabilir. Bizim kucaklaşmaya ihtiyacımız var, onları hırpalayarak değil. Doğru bildiğimiz noktaya ikaz ederek çekmemiz lazım. Muhalefetin de hırçınlaşmaması lazım. Onlarda da yanlış olur, yanlış olmasa, farklılıklar olmasa zaten siyasi partiler olmaz. O halde onlarında sükunet içerisinde ama kararlılıkla elbette doğru bildiklerinin üzerinde durmak gerekir" diye konuştu.

"Kimseye karşı bir husumetimiz yok"

Saadet Partisi olarak ne iktidar ne de muhalefete husumet beslemediklerini aktaran Murat Vakitçi, konuşmalarını şöyle noktaladı:

"Türk siyasi hayatına bu sözlerimizle mesaj vermek isteriz. Kimseye karşı bir husumetimiz yok. İktidardaki parti müntesipleri ile biz yıllarca beraber siyaset yaptık, bizim kardeşlerimiz ama yanlış bildiğimizi söyleriz, hakaret ederek onları küçük düşürmek için değil. Muhalefetle de geçmişte yeri geldi çekişmenin içerisine girdik, yeri geldi koalisyon kurduk, seçim ittifakları yaptık. Bugün onlara da tavsiyem, evet Türkiye'de bugün birtakım yanlışlar var ama bunların suhuletle çözülmesi yoluna gidilmesi daha isabetli olur." - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanpaşa Tekirdağ Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title