Haberler

Utso Başkanı İsmail Karaman, €œ1000+1000 Kobi Yatırım Destekleme Programı' Toplantısı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (Utso) Başkanı İsmail Karaman Düzenlediği Basın Toplantısında €œ0 Faizli Makine, Teçhizat Desteği Kredi Faiz Uygulama Modeli” ile İlgili Açıklamalarda Bulundu. Karaman, Son Dönemlerde Yaşanan Ekonomik Durgunluğun Sanayiciyi Zor Duruma Soktuğunu İfade Ederek Programdan Uşak’taki Kobi’lerin Yüzde 95’inin Yararlanabilecek Kapasitede Olduğunu İfade Etti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (UTSO) Başkanı İsmail Karaman düzenlediği basın toplantısında “0 Faizli Makine, Teçhizat Desteği Kredi Faiz Uygulama Modeli” ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karaman, son dönemlerde yaşanan ekonomik durgunluğun sanayiciyi zor duruma soktuğunu ifade ederek programdan Uşak’taki KOBİ’lerin yüzde 95’inin yararlanabilecek kapasitede olduğunu ifade etti.

Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Karaman, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından KOBİ'lere sağlanacak olan '1000+100 KOBİ Yatırım Destek Programı' sayesinde verilecek olan kredilerin KOBİ’lere ciddi katkılar sağlayacağını söyledi.

UTSO Başkanı Karaman, makamında düzenlediği basın toplantısında '1000+1000 KOBİ Yatırım Destekleme Programı'nı anlattı. Karaman, kullandırılacak krediler sayesinde KOSGEB'in finansman desteğinin de daha cazip kılındığını ifade ederek, “1000+1000 KOBİ Yatırım Destekleme Programı'nı devreye girdi. KOBİ'lerin uluslararası standartlara ulaşmasının sağlanması, rekabet güçlerinin ve oluşturduğu katma değerin artırılması amaçlanmaktadır. Kredi kullanan KOBİ’ler aldıkları krediye bağlı olarak 2 yada 3 yeni personel istihdamı sağlayacak. KOBİ’ler, ileri teknoloji sektöründe 3 istihdam ve makine alımına 18 ay için 600 bin YTL 24 ay için 490 bin YTL kredi kullanabilecek. Düşük teknoloji grubu sektörlerde ise 18 ay için 300 bin YTL, 24 ay için de 245 bin YTL kredi 6 aylık periyotlarla kullanılabilecek. Halk Bankası, Ziraat Bankası ve özel bankalardan Alternatif Bank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası ve Yapı Kredi Bankası ile kredi kullandırma konusunda mutabakat yapıldı. Kredi kullanmak isteyen KOBİ’ler 31 Mayıs tartihine kadar www.kosgeb.gov.tr adresine başvuracak. Başvurular sonunda sıralama çalışmaları yapılacak.”dedi.

Programdan yararlanmak isteyen KOBİ’lerin, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması Stratejik Yol Haritası’nı doldurmuş olması ve KOSGEB tarafından kabul edilmiş olması şartlarının aranacağını da ifade eden UTSO Başkanı Karaman, programdan Uşak’ta bulunan KOBİ’lerin yüzde 95’inin faydalanabilecek durumda olduğunu söyledi.

(KY) 02.05.2008 11:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title