Haberler

Tütev'den İşsiz Gençler İçin Operatörlük Kursu

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi işsiz gençlerin istihdamına katkı sağlamaya devam ediyor.

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Samsun Şubesi işsiz gençlerin istihdamına katkı sağlamaya devam ediyor.

TÜTEV AB projeleri kapsamında gerçekleştirdiği CAD/CAM Eğitimi ve CNC Operatörlük kursunu, sanayiden gelen yoğun talep üzerine tekrarlayacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan vakıf şube başkanı Dursun Aksoy, OSB'de bulunan işletmelerde her geçen gün sayıları artan CNC tezgahlarını kullanacak yeterli sayıda yetişmiş elemanların bulunmasında sıkıntıların yaşandığını söyledi. Bu sıkıntının giderilmesi için TÜTEV olarak 2010-2011 yılları arasında yapılan AB proje ile 30 tane CNC operatörü yetiştirdiklerini ve bunların 22 tanesinin sanayide istihdam edildiğini belirten Aksoy, bu sayının ihtiyacı karşılamadığını, Samsun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR ortaklığı ile kursun tekrar açılacağını açıkladı.

Aksoy, "Eğitimler TÜTEV tarafından, bünyesindeki bilgisayar salonunda ve OSB'deki Mesleki Eğitim Merkezi'nde yaklaşık 5 aylık bir zamanda verilecek. Kursa 20 kişi katılacak, İŞKUR tarafından kursiyerlere günlük 20 TL ücret verilecek ve ferdi kaza sigortaları yapılacak. Kursu başarı ile tamamlayanlar çeşitli firmalarda istihdam edilecek. Kurs başvuruları TÜTEV Samsun Şubesi ve İŞKUR üzerinden yapılacak. Kursiyerlerde aranan şartlar; 16-30 yaşlarında olmak, sigortalı ve ücretli bir işte çalışmıyor olmak, tercihen teknik lise veya meslek yüksekokulu mezunu olmak, Samsun'da ikamet ediyor olmak, çalışmaya engel teşkil edecek bedensel bir engelinin bulunmaması" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title