Haberler

Turunçgil Üreticileri Birliği'nden Ürgüp Gezisi

Merkezi Mersin'in Erdemli İlçesinde Bulunan Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği, Yataklık Limonlarının Durumunu Yerinde İncelemek İçin Nevşehir'de Bulunan Limon Depolarına Gezisi Düzenledi.

Merkezi Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği, yataklık limonlarının durumunu yerinde incelemek için Nevşehir'de bulunan limon depolarına gezisi düzenledi.

Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan'ın başkanlığında oluşturulan 30 kişilik heyet Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar ve Kavak beldelerinde limon depolarını gezdi.

Erdemli'nin limonun başkenti olduğunu belirten Kaymakam Demirhan, "Türkiye'nin limonunun yüzde 65'ini Erdemli üretiyor. Erdemli'de ürettiğimiz limonların büyük bir kısmı Kapadokya bölgemizde depolanıyor. Ürgüp bölgesindeki depolarda aylarca saklanan limonlarımız bu bölgeden diğer illere ve yurt dışına pazarlanıyor" dedi.

Saklamanın yapıldığı yerlerde Erdemli ve Silifke ilçelerinden gelen işçilerin saklama süresince limonu işlediklerini ifade eden Demirhan, "Sandıklarda oluşan çürümeler işçilerimiz tarafından temizlenerek bertaraf ediliyor. Bu işlem vatandaşlarımıza istihdam sağlıyor. Biz de Erdemlili yöneticiler olarak bir heyet kurduk ve bu yöredeki vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek, çözüm yolları üretmek amacıyla bir inceleme gezisi yaptık" diye konuştu.

Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği(ERTUP) Başkanı Cemalettin Kurt ise Birlik olarak limonun her aşamasında vatandaşların yanında bulunduklarını belirtti. Kurt, "Kış aylarında kendi yörelerimizde ürettiğimiz limonlarımızı satışa sunduğumuz Kapadokya'da yerinde görerek incelemelerde bulunduk. Limonlarımızın, depolarımızın ve burada çalışan vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyerek sorunlara çözümler bulacağız. Nevşehir'de bulunan doğal soğuk hava depolarının Erdemli turunçgili için çok büyük bir önemi var" dedi.

Yapısı itibari ile Erdemli limonunun saklamaya en uygun limon olduğunun altını çizen Kurt, "Saklamak için ise en uygun yöre Kapadokya, Ortahisar ve Kavak bölgeleridir. Son zamanlarda Kavak bölgesinde yapılan büyük saklama depolarını görüp inceledikten sonra biraz daha huzurluyuz. Çünkü bin bir emekle ürettiğimiz limonlarımızın burada emin ellerde olduğunu gördük. Memnun olduk" diye konuştu.

Heyet, Ortahisar Belediye Başkanı Yücel Yazıcı ve Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit'i de ziyaret ederek bölgedeki limon saklama depolarının durumu hakkında bilgiler aldı.

(Oİ-AB-Y) 09.06.2008 12:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title