Haberler

Türkiye'nin En Büyük Sektörel Tekstil Sitesi 18 Yaşında

Türkiye'nin en büyük sektörel tekstil sitesi, tekstil ve konfeksiyon sektörünün örnek kümelenme modellerinden biri olan ve 20 bin kişiye istihdam sağlayan Moda Tekstil ve Konfeksiyoncular (MTK) Sitesi 18. yıl gururunu yaşıyor.

Türkiye'nin en büyük sektörel tekstil sitesi, tekstil ve konfeksiyon sektörünün örnek kümelenme modellerinden biri olan ve 20 bin kişiye istihdam sağlayan Moda Tekstil ve Konfeksiyoncular (MTK) Sitesi 18. yıl gururunu yaşıyor. MTK Sitesi Yönetimi 18. yıl coşkusunu düzenlediği resepsiyonda İzmir'in önde gelen isimleri ve üyeleri ile birlikte kutlarken, sektöre de MTK Tekstil Meslek Lisesi müjdesi verdi. MTK Yönetim Binası bahçesinde gerçekleştirilen Resepsiyona, İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Hazır Giyim İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, EGSD Başkanı Mukadder Özden ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşan MTK Sanayici ve İşadamları Derneği (MTK Sİ-AD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, bölgelerinde bine yakın işyerinde üretim yapıldığını söyledi. Sitelerinde 20 bine yakın kişinin çalıştığını dile getiren Doğan, "18. Yılımızı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemizde ev tekstili ve halı alt sektörü, organik tekstil, denimi ön plana çıkıyor. Bunun yanında hazır giyim üreticileri, kumaşcılar, nakışçılar, hazır giyim yan sanayicileri, konfeksiyon makine satıcıları ve konfeksiyon üretim yapan atölyeler bulunuyor. Tekstil sektörünün Türkiye'de en organize şekilde kümelendiği bir bölgeyiz. İzmir Fuarı'nın iki katı büyüklüğünde 870 dönüm alan üzerinde faaliyet gösteriyoruz. MTK Sitemizde faaliyette bulunan orta ve küçük ölçekli Firmalar ile 100 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştiriyoruz. Sitemiz içinde yer alan firmalar dünyanın önde gelen birçok markası için üretim yapıyor. Yeni yönetim planımıza göre bundan sonra sitemizde tekstil ile alakalı farklı meslek grupları da yer alabilecek. Bu sayede sitemizin ekonomik değeri daha da artacak" dedi.

MTK MESLİK LİSESİ KURULUYOR

Uzun zamandır kurmak için çalışmalarını sürdürdükleri MTK Tekstil Meslek Lisesi ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Doğan, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını bu sayede karşılayacaklarını söyledi. Kurumların da destekleri le Kısa süre içinde okulun temelinin atacağının müjdesini veren Doğan, MTK Sitesi Onursal Başkanı Mehmet Ali Uzun'un da büyük destekleri ile okulu sektöre armağan edeceklerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Buca, Begos, MTK Sitesi, Bornova dolmuş hattında yeni düzenleme yapıldığında MTK'ya bu bölgeden daha rahat ulaşım sağlanacak. Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, İran ve çeşitli Arap Ülkelerinden alım heyetlerini getirerek, Moda Tekstil ve Konfeksiyoncular Sitesini yurt dışına daha da fazla açmayı amaçlıyoruz."

Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da MTK'nın 18. yılını kutlayarak, sürekli büyüyen sitede belediye olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ekrem Demirtaş da MTK'nın 18. yılını tebrik etti.

Törende bölgenin geçmiş dönem başkanları Ali Becerik ve İrfan Pamuk'a teşekkür plaketleri takdim edilirken, en yüksek vergi, en yüksek ihracat ve en fazla kadın istihdam eden 13 firma da ödüllendirildi. Bölgede 15 ve 10 yılını dolduran 151 firmaya da teşekkür belgesi verildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziz Kocaoğlu Türkiye İzmir Moda Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Euroleague dörtlü finalde (Final Four) finale çıktı mı, elendi mi? TV8.5 canlı izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) 8 Mayıs TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! Real Madrid Bayern Münih maçını şifresiz veren kanallar! Real Madrid Bayern Münih maçı nereden izlenir, hangi kanal veriyor? Fenerbaçe Monaco Eurolig serisi kaç kaç, kim önde? Monaco Fenerbahçe Beko maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Monaco Fenerbahçe Beko Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Real Madrid Bayern Münih maçı CANLI izle! 8 Mayıs R. Madrid B.Münih maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Karagümrük Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Karagümrük TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Dzeko sakatlandı mı, derbi oynamayacak mı 2024? Karagümrük Trabzonspor maçı CANLI izle! 8 Mayıs Karagümrük TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Fatih Karagümrük Trabzonspor ilk maç kaç kaç bitmişti? Trabzonspor Karagümrük ZTK yarı final ilk maç sonucu! 10 Mayıs'ta okullar tatil mi, Cuma günü okul yok mu? 19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ? 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 19 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanacak 2024? New York Knicks Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 9 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! EXXEN canlı maç izle! (REAL MADRİD-BAYERN MÜNİH) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 8 Mayıs EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title