Haberler

Türkçenin Çocukları Kozan'da

Adana'nın Kozan ilçesinde gerçekleşecek olan Türkçe Şöleni için farklı kıtalardan gelen öğrenciler Kozan protokolünü ziyaret ettiler.

Adana'nın Kozan ilçesinde gerçekleşecek olan Türkçe Şöleni için farklı kıtalardan gelen öğrenciler Kozan protokolünü ziyaret ettiler.

Her yıl birçok ülkede yüzlerce çocuğun katılımı ile gerçekleşen Türkçe Şöleni kapsamında Kozan Belediyesi, Kozan Girişimci İş Adamları Derneği (KOGİAD), Işık Dershanesi ve Özel Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu'nun katkıları ile Kozan'a gelen öğrenci ve eğitimciler Türkçe Şölen öncesi Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun ve İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Öğrenciler daha sonra Kozanlı esnafları da gezdiler.

Söyledikleri şarkılar ve sergiledikleri gösteriler ile izleyenleri kendine hayran bırakan aralarında Kırgızistan, Kenya ve Ugandalı öğrenci ve eğitimcilerin bulunduğu grubun Kaymakamlık ziyaretinde Kaymakam Sevgili öğrencilere tek tek hoş geldin diyerek ikramlarda bulundu. Burada öğrenciler ile bir süre sohbet eden Kaymakam Sevgili öğrencilere bir takım tavsiyelerde bulundu. Öğrenciler ise kendi yöre ve ülkelerine has şiir ve şarkıları Türkçe olarak Kaymakam Sevgili için okudular. Burada Kırgız eğitimci Anarah Sadanbekova Kaymakam Sevgili'ye kalpa adı verilen yöreye özgü şapka hediye ettiler.

Belediye Başkanlığı ziyaretinde ise Başkan Özgan öğrenciler ile tek tek ilgilenerek çikolata ve çeşitli ikramlarda bulundu. Özgan öğrenciler ile tek tek sohbet ederek tanıştı. Türkçenin çocuklarını Kozan'da görmekten memnun olduğunu belirten Özgan'a yöreye özgü bulunduğu makamın daha da yükselmesi anlamına gelen Kalpa hediye etti. Öğrenciler burada da Türkçe şiir ve şarkılar söylediler. Buradaki ziyarete eşlik eden Kozan Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Rana Çalıkuşu ve Adana İl Öğrenci Temsilcisi Büşra Ören'de misafir öğrenci ve eğitimcilere hoş geldiniz dediler.

Toplam 38 öğrencinin katılımıyla Kozan İsmet Atlı Stadyumunda bu akşam başlayacak programda davetliler Türkçe şarkılarla unutulmaz bir gece yaşayacaklar. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kazım Özgan Adnan Tosun Şölen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title