Haberler

Türk Kızılayı'ndan Halep vapuruna anı dalışı

Güncelleme:

Türk Kızılayı'ndan Halep vapuruna anı dalışı Hilal-i Ahmer'a Vefa Yürüyüşü programı çerçevesinde dalgıçlar 25 Ağustos 1915'te İngiliz denizaltısı tarafından batırılan Halep vapuruna anı dalışı gerçekleştirdi.

Türk Kızılayı'ndan Halep vapuruna anı dalışı

ÇANAKKALE - Hilal-i Ahmer'a Vefa Yürüyüşü programı çerçevesinde dalgıçlar 25 Ağustos 1915'te İngiliz denizaltısı tarafından batırılan Halep vapuruna anı dalışı gerçekleştirdi.

Çanakkale Kara Savaşları sırasında Arıburnu ve Anafartalar bölgesinde ağır yaralanan askerlerimizi, İstanbul'da hastane haline getirilen Selimiye Kışlası'na götürmek üzere Akbaş İskelesi'nde beklemekte olan ve 25 Ağustos 1915 tarihinde İngiliz E-11 denizaltısı tarafından vurularak batırılan Hilal-i Ahmer Halep Vapuru için Türk Kızılay'ı bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler çerçevesinde dün Çanakkale'de meşale yürüyüşü yapan 200 Kızılay yöneticisi ve gönüllüsü daha sonrasında Kızılay Ağadere Müzesine gelerek, müze bahçesine kurulan çadırlarda 'şehitlik nöbeti' tuttular.

Etkinlik, 2'inci gününde Kızılay Ağadere Müzesi'nden başlayarak 'Kahramanların İzinden Saygı Yürüyüşü' gerçekleştirdiler. Ardından 25 Ağustos 1915'te İngiliz denizaltısı tarafından batırılan Halep Vapuruna anı dalışı yapıldı.

Programda konuşan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Özellikle kara savaşlarının başladığı günden sonra artan bir sayıyla 150 bini aşkın Çanakkale'den yaralı transferi gerçekleştirdi Hilal-i Ahmer. Yaklaşık 15 farklı gemiyle buradan tahliyeler gerçekleştirildi. Bu gemilerden bir kısmı Reşat paşa vapuru gibi hastaneye dönüştürüldü. Tahliyeler sırasında da ameliyatlar, tedaviler devam etti. Bunlardan bir tanesi vardı ki şu anda, Kıyı Emniyetimizin dalgıçları ve gönüllülerimiz dalış yapacaklar. Halep vapurumuzdu, Akbaş limanı açıklarında yaklaşık 10-15 metre denizin altında yatıyor. 25 Ağustos 1915 gününde İngiliz E-11 denizaltısı tarafından vurularak batırılan ama batırıldığında içinde İstanbul'a nakli için bekleyen 200 yaralımızın bulunduğu sivil Hilal-i Ahmer Halep vapurunu ve içindeki şehitlerimizi anmak için buradayız. Bugün plaketimizi Halep vapurumuzun güvertesine koymak için dalgıçlarımıza teslim ettik" dedi.

Konuşmanın ardından dalgıçlar Halep vapuruna dalarak plaket koydular. Etkinlik, Akbaş şehitliği ziyaretinin ardından sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Kızılayı Çanakkale Kızılay Genel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
title