Haberler

Tuna Bekleviç, "Nehirlerin Enerji Üretmesi Gerekir"

Edirne Gönüllüleri Dernek Yönetimi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Edirne Gönüllüleri Dernek Yönetimi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Edirne Gönüllüleri Dernek Başkanı Tuna Bekleviç, Vali Hasan Duruer ve Dernek Yönetimi ile birlikte Recep Gürkan'a hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Edirne Gönüllüleri Dernek Başkanı Bekleviç, Edirne gönüllüleri olarak Edirne ile ilgili bir yıldır önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, yaptıkları çalışmaları kısaca anlattı. Nehirlerin turizme kazandırılmasıyla ilgili bir takım projeler geliştirilmesi gerektiğini düşündüklerini kaydeden Bekleviç, "Hatta nehirlerin enerji üretmesi, sadece suyun akması değil, aynı zamanda şehrimizin bundan istifade etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda valimizin ve sizlerin bir takım çalışmaları var sanırım. Havaalanı çalışması bir yıldır üzerinde yoğun mesai harcadığımız bir çalışma. İkinci bir vakıf üniversitesinin Edirne'ye kazandırılması üzerinde yaptığımız bir çalışma. Küçük dokunuşlarla şehrimizi daha güzel mesire alanları parkların çoğaltılmasıyla ilgili projelerimiz vardı. Önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz konular. Bir seçim geçirdik. Edirne gönüllüleri içinde de farklı siyasi görüşleri farklı partilere gönül veren dostlarımız var. Bunları geride bırakıp Edirne'nin çıkarlarını, halkın refahını merkeze alan bir çalışma yürütmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Edirne'de çok güzel bir ortam oluştu. Uzun yıllar özlediğimiz bir ortamdı. Bu ortamı hep beraber çok daha güzel Edirne için zenginleştireceğimiz bir noktaya taşımak istiyoruz. Arkadaşlarımız adına tekrar hayırlı olsun dileklerimizi iletmek istiyorum" dedi.

"MERİÇ NEHRİNDE SANDALLARLA GEZİLECEK"

Edirne Valisi Hasan Duruer de Meriç Nehri hakkında yeni bir gelişmenin olduğunu ifade ederek, "Özel İdare başta olmak üzere belediye, ETSO ve DSİ ile birlikte önümüzdeki hafta içinde toplantı yapacağız. Fizibilite ile nasıl yapılabileceği gündeme gelecek. Meriç Nehri, çok rahatlıkla teknelerin gezebildiği bir alan haline gelecek. Bundan sonra Edirne Belediyesi ve sivil toplum örgütleriyle birlikte güzel çalışmalar yapacağız. Edirne daha güzel şeylere layık. Burası dünya çapında bir kent, kültür sanat kenti olabilir. Edirne'yi kreatif dediğimiz tasarım kenti haline getirebiliriz. Bir sinerji var ve bu sinerjiyi olumlu yönde kullanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO olarak Edirne'nin ticaret yönünde olduklarını dile getirerek, "Edirne'nin ticaretinin gelişeceği, önümüzdeki dönemde esnaf eve tüccarlarımıza eğitim verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gelen misafirlerimizi ağırlama noktasında ufak tefek sıkıntılarımız var. Belediye Başkanımızın da desteği ile esnaf odamızı da aramıza alarak bu sorunu aşmak durumundayız" diye konuştu.

"EDİRNE'NİN BİR KİŞİ TARAFINDAN YÖNETİLMEMESİ GEREKTİĞİ KADAR BÜYÜK BİR KENT"

Belediye Başkanı Recep Gürkan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Edirne'nin bir kişi tarafından yönetilmemesi gerektiği kadar büyük bir kent olduğunu ifade etti. Edirne'de yaşayan herkesin Edirne'de hissesi olduğunu söyleyen Gürkan, "O yüzden buraya gelen herkes kendi evine geliyormuş gibi hissetmeli. Yeni dönemde yerleştirmeye çalışacağımız başlıca anlayış bu olacak. Ben şuna inanıyorum, bir taraftarın kentin tarihi dokusunu korurken bu bölgenin dışında kalan alanlarda da çağdaş şehirleşmenin ve modernleşmenin önünü açmak gerekiyor. Bu ikisi birbirine tezat konular değil, tam tersine birbirini destekleyen konulardır. Bu anlamda yeni bir bakış açısı geliştirmeliyiz. Edirne Belediyesi olarak ciddi çalışmalara başladık. Sayın Valinin de burada olmasını şans olarak görüyorum çünkü kendisi özellikle tarihi kentlerle ilgili çok deneyimli. Bu tür değişim dönemlerinde de deneyimli kişilerin bizimle birlikte olması ve yetkili konumda olması büyük bir şanstır ve biz de bu şansı değerlendirmek istiyoruz. Siyaset halka hizmet için var. Bunu hep birlikte başaracağız. Siyaset, toplumsal uzlaşmadan doğacak sinerjinin kent için kullanılmasına engel olmamalı, aksine destekleyici olmalı. Edirne ortak akılla yönetilmeli. Kim ne kadar tecrübeli olursa olsun Edirne'nin bir kişi tarafından yönetilmemesi gerektiği kadar büyük bir kent" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tuna Bekleviç Recep Gürkan Hasan Duruer Meriç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title