Haberler

Tügec'li Gençlerden Suriye'ye 3 Tır Yardım

Türkiye Gençlik Cemiyeti Çorum Şubesi tarafından Suriye için düzenlenen yardım kampanyası sona erdi.

Türkiye Gençlik Cemiyeti Çorum Şubesi tarafından Suriye için düzenlenen yardım kampanyası sona erdi.

Suriye Yardım Masası'nın geçtiğimiz hafta başlattığı kampanya kapsamında 3 TIR yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi.

TÜGEC Çorum İl Başkanı Burak Köse, kampanyaya beklenenin üzerinde ilgi gösterildiğini söyledi. Hayırda buluşan Çorum halkının kampanyayı sahiplendiğini dile getiren Köse, her geçen gün oluşan kardeşlik şuurunun artarak devam edeceğini belirtti.

Çorum'un bu anlamda birçok ile örnek olduğunu dile getiren Köse, "Toplanan nakdi ve ayni yardımların miktarını önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Türkiye Gençlik Cemiyeti ailesi olarak bu davayı, bu meydanları bırakmayacağız. Çorum'dan Suriye direnişine binlerce selam gönderirken aynı zamanda kardeşlerimizin yaralarını bir nebze olsun sarmak için, toplamda 3 tır insani yardım göndermeyi başardık. Şunu biliyoruz ki biz Suriye'ye yardım etmiyoruz, kendi vicdanlarımıza yardım ediyoruz" dedi.

Noel gibi saçmalığı da kabul etmediklerini dile getiren Köse, "Bugün Mekke'nin fethidir. Hz. Hasan efendimizin şehadetidir. Efendimiz (s.a.s) ciğerparelerinden olan torunu Hz. Hasan hicri takvime göre bugün şehit edilmiş olup, İslam Davası için şehitler kervanına katılan cennetin kuşlarından olmuştur. Bizler ne Hz. Hasan efendimizin şahadetine ne de günümüzde şehit olanlara üzülmüyoruz. Tam tersine acizliğimize üzülüyoruz. Bu bilincin kaybolduğu günlerde, insanların Hak-batıl savaşını unuttuğu günlerde Noel denen saçmalığı kabul etmiyor ve duruşumuzu net olarak ifade ediyoruz. Bu mübarek bir davadır. Bu ulvi bir mücadeledir. Bu dava şehit Hasan el-Benna, şehit Seyyid Kutub, şehit İskilipli Atıf Hoca'nın şahadetinin, Zeynep Gazali'lerin gözyaşlarının ve ismini bilmediğimiz birçok mücahidin fedakarlıklarıyla, umutlarıyla, dualarıyla süregelmiştir. Bu davayı sahipleniyor, destekliyoruz. Yeryüzünün hangi noktasında, hangi coğrafyasında zulüm olursa, insanlar baskıya maruz bırakılırsa bilinmelidir ki; mazlumun yanında zalime karşı durmaya devam edeceğiz. Tüm İslam coğrafyasında Firavuni sisteme karşı direnen kardeşlerimizin yanında olmayı, seslerini dünyaya duyurmayı sürdüreceğiz".

Köse, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Suriye Çorum Yerel Haberler

title