Haberler

Trabzon'dan Van'a "Gönülden Gönüle Bordo-Mavi" projesi

Güncelleme:

- Trabzon'dan Van'a "Gönülden Gönüle Bordo-Mavi" projesi Trabzonlu AK Partili kadınlar, 56 yıl önce Van'a göç eden hemşerileri ile buluştu AK Parti Trabzon Kadın Kolları üyeleri tarafından başlatılan "Gönülden Gönüle Bordo-Mavi" projesi kapsamında 56 yıl önce Van'ın Özalp ilçesine göç...

- Trabzon'dan Van'a "Gönülden Gönüle Bordo-Mavi" projesi

Trabzonlu AK Partili kadınlar, 56 yıl önce Van'a göç eden hemşerileri ile buluştu

VAN - AK Parti Trabzon Kadın Kolları üyeleri tarafından başlatılan "Gönülden Gönüle Bordo-Mavi" projesi kapsamında 56 yıl önce Van'ın Özalp ilçesine göç eden hemşerileri ile buluştu.

AK Parti Trabzon Kadın Kolları üyeleri tarafından başlatılan "Gönülden Gönüle Bordo-Mavi" projesi kapsamında 56 yıl önce Van'ın Özalp ilçesine göç ederek Emek ve Dönerdere mahallelerinde ikamet eden hemşerilerini ziyaret etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette ikramlar yapıldı, hediyeler takdim edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu'nun destekleri ile Van'a gelen Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen başkanlığındaki 25 kişilik heyet, AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ve yönetimi tarafından karşılandı. Geceyi Van'da geçirin heyet sabahın erken saatlerine Van merkeze 60 kilometre mesafecde olan Özalp ilçesine hareket ettiler. Emek Mahallesi Muhtarı Abdullah Korkmaz, heyete ev sahipliği yapan İsmail Kanık ve mahalle sakinleri tarafından sıcak bir ortamda karşılanan Trabzonlu heyete sabah kahvaltısı ikram edildi. Birbirleriyle hasret gideren Karadenizliler, daha sonra ev ev dolaşarak hane ziyareti gerçekleştirip çam sakızı çoban armağanı Trabzonspor forması ve bazı hediyeler takdim edildi. Yaklaşık 4 saat mahallede zaman geçiren heyet, daha sonra eski Emek Mahallesi'ne geçti.

"Başkan Meryem Sürmen ekmek pişirdi"

Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ve AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Havva Duran başkanlığındaki heyet, daha sonra eski Emek Mahallesi'ni de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Yaklaşık 10 haneyi ziyaret eden heyet, mahalle sakinleri tarafından sıcak bir ortamda karşılandı. Ev ziyaretleri sırasında evin hanımının tandır evinde olduğunu öğrenen Başkan Sürmen ve beraberindekiler tandır evine gitti. Başkan Sürmen burada hazırlanan hamuru tandıra vurarak yanındakilerden alkış aldı. Ev sahibi misafir heyete taze pişmiş tandır ekmeği de ikram etmeyi ihmal etmedi. Heyet eski Emek Mahallesi'ndeki ziyaretlerinin ardın 56 yıl önce Van'a göç eden ve diğer bir mahalle olan Dönerdere Mahallesi'ne geçtiler. Burada da sıcak bir ortamda karşılanan heyet, duygulu anlar yaşadılar. Burada da hemşerileri ile hasbihal eden Trabzonlu kadınlar, eski Dönerdere Mahallesi'ne geçerek ev ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, kadın kolları başkanlığı olarak bugün Van'ın Özalp ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde geldiklerini söyledi. Burada olmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden başkan Sürmen, "Hava çok güzel, ortam çok güzel. Harika bir misafirperverlikleri var. Bizler bir proje gerçekleştiriyoruz aslında. "Gönülden Gönüle Bordo-Mavi" projesi. Bu proje kapsamında ilçelerimizle beraber yaptığımız etkinlikler neticesinde elde ettiğimiz gelirlerle Trabzonspor formaları aldık. Bunları en güzel nereye hediye edebilir dedik. 56 yıl önce Van ili Özalp ilçesi Emek ve Dönerdere mahallelerine göç eden ailelerimizi bugün bu da ziyaret ediyoruz ve bu formalarımızı kendilerine takdim ediyoruz. Gerçekten çok güzel çok hüzünlü bir gün aslında. Ama bir yandan da çok mutluyuz. Burada bir Trabzonlularla kucaklaşmak, onların hanelerinde misafir olmak, aynı masa etrafında aynı çayı yudumlamak beni çok mutlu etti. Öncelikle misafirperverliklerinden dolayı tüm Emek Mahallesi sakinlerine teşekkür ediyorum. Tüm Van teşkilatımıza teşekkür ediyorum. İnşallah böyle farklı projelerimizle de Van teşkilatımızı da ağzınıza bekliyoruz" dedi.

AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ise, "Bugün soğuk havada sıcak bir karşılamayla çok mutlu olduk. Kadın kollarımızın yaptığı proje kapsamında onları Van'da misafir ettik. Gerçekten çok mutluyuz. "Gönülden Gönüle Bordo-Mavi" projesi kadın kolları başkanlığımıza ait bir proje. Başkanımızla görüştüğümüzde Van'a geleceğini söylediğinde Van teşkilatı olarak çok heyecanlandık, çok mutlu olduk. Bugün Emek Mahallesi'ndeki bütün Trabzonluları, ardından eski Emek Mahallesi'ndeki tamamen Özalp'ın yerli halkı olan vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Başkanlarımız sağolsun elleri boş gelmemiş dolu dolu gelmişler hediyelerle gelmişler. Bundan dolayı da onlara teşekkür ediyorum. İnşallah nasip olsa bizlerde yakın zamanda Trabzon'a gitmek için çaba sarp edeceğiz" dedi.

Özalp ilçesinde gelen heyet, ziyaret ettikleri ailelere yaptıkları etkinliklerden elde ettikleri parayla aldıkları 100 bordo-mavili takımın formasını hediye ettiler.

Ziyarete AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Fatma Kaya, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Hazal Dizman ve AK Parti Özalp İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayten Gümüşkaya eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hisarcık Trabzon Özalp Van Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title