Haberler

Toroslar İlçesi Yeşilleniyor

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçede 4 bin 300 ağaç, 19 bin çalı türü bitki ve 10 bin kalıcı çiçek dikimi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçede 4 bin 300 ağaç, 19 bin çalı türü bitki ve 10 bin kalıcı çiçek dikimi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Toroslar Belediye Başkanı Tuna, yazılı bir açıklama yaparak, ilçede gerçekleştirdikleri yeşillendirme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Toroslar'ı daha çağdaş ve yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla başlattıkları yeşillendirme çalışmalarıyla yeni yapılan parklar ile cadde ve bulvarlara 4 bin 300 ağaç, 19 bin çalı türü bitki ve 10 bin kalıcı çiçek dikimi yaptıklarını belirten Tuna, "Dünya standartlarına göre kişi başına düşen yeşil alan miktarı 9, ülkemizde 7 metrekare, Toroslar İlçesi'nde ise 8 yıl öncesine kadar 0,7 metrekare iken bugün gerçekleştirilen çalışmalarla 2,6 metrekareye çıkarıldı" dedi.

Yaşam kalitesini arttırmada yeşil alanların önemini bildiklerini dile getiren Tuna, Toroslar'ı adım adım yeşil bir geleceğe hazırladıklarının altını çizdi. Görev süreleri içerisinde yeşil alan miktarını 108 bin metrekareden 650 bin metrekareye ve 56 olan park sayısını da 124'e ulaştırdıklarını kaydeden Tuna, hedeflerinin ilçedeki yeşil alan miktarını bir milyon metrekareye çıkartarak, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4 metrekareye seviyelerine getirmek olduğunu vurguladı.

Başta çocuklar olmak üzere halkın çevreye ilişkin konularda bilinçlenmesini ve yeşil alan çalışmalarına destek vermesini sağlamayı amaçlayan konulara önem verdiklerini de aktar Tuna, "Bu amaçla ilçemizdeki okullarda okuyan öğrencilerimiz ve ilimizde bulunan çeşitli sivil toplum örgütleri ve üniversitelerle birlikte fidan dikimi çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca parklar, cadde ve bulvarlar ile tesislerimize diktiğimiz ağaç ve çiçekleri Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyemizde üretiyor ve yetiştiriyoruz. Yetki alanımız olmamasına rağmen sorumlu belediyecilik anlayışıyla refüj ve kavşakların bakım ve onarımını üstleniyoruz. Amacımız Toroslar'ın güzel ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlamaktır" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Tuna Hamit Tuna Toroslar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title