Haberler

Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem 1 öğrencilerine 14 Mart Tıp Bayramında beyaz önlük giydirildi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerine 14 Mart Tıp Bayramı'nda beyaz önlük giydirildi. İlk defa doktor önlüğü giyen öğrenciler heyecan ve mutluluk yaşadı.

BAÜ Tıp Fakültesinde Dönem 1 Öğrencileri için 14 Mart Tıp Bayramında beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ın da katıldığı törende Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel, Prof. Dr. Oktay Arslan, Tıp Fakültesi öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri de hazır bulundu. Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen törende Tıp Bayramı hakkında kısa film gösterimi izletildi. Törende öğrenciler adına konuşma yapan 2013-2014 eğitim öğretim yılında fakülteye birincilikle yerleşen Çayan Can Ergün, Dönem 1 öğrencileri olarak maddi hesaplar yapan değil, insanlara yardım etmek isteyen, onların acılarını azaltmak isteyen doktorlar olmak istediklerini ifade etti. Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aziz Atik de konuşmasında hastanede yaşanan gelişmeleri anlatarak, üniversite hastanesinin kuruluşundan itibaren her geçen yıl gelişim gösterdiğini belirtti. Hastane çalışmaları ile ilgili sayısal verileri de paylaşan Atik, hastanedeki gelişime bağlı olarak hastaneden hizmet alan kişi sayısında önemli artışlar olduğunun altını çizdi. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Olcay Eser ise 14 Mart'ın Türkiye'de tıp eğitiminin başladığı tarih olduğunu belirterek, 14 Mart 1827'de Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire'nin kurulduğunu hatırlattı. Eser, Tıp Bayramının ilk defa İstanbul'un İngilizler tarafından işgal edilmesini protesto etmek maksadıyla Tıbbiye talebeleri tarafından kutlandığını sözlerine ekledi.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da törende yaptığı konuşmada öğrencilerin mesleklerinin gerekliliklerini Türkiye'de ve dünyada yerine getirebilecek donanımlı hekimler olmaları adına tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Mahir Alkan, Tıp Fakültesinin kurulduğu tarihten itibaren geçen kısa sürede kalitesini ispat ettiğini aktarırken, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin de tam donanımlı poliklinik, laboratuvar ve ameliyathaneleri ile hizmetlerini sürdürdüğünü vurguladı. Konuşmasının sonunda sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutlayan Rektör Alkan, beyaz önlük giyerek mesleklerine ilk adımlarını atan öğrencilere de eğitim-öğretim yaşamlarında başarılar diledi. Tören, öğrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesinin ardından verilen kokteyl ile sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tıp Bayramı Mahir Alkan 14 Mart Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title