Haberler

Tepki İçin Nüfus Cüzdanındaki 'İslam' İbaresini Çıkarttırdı

Hakkında Bugüne Kadar 198 Tutanak Tutulan E.Ö.'in Babası Murat Ö., Kızına Yapılanları Protesto İçin Kendi Nüfüs Cüzdanındaki Din Hanesi Bölümündeki 'İslam' Yazısını Çıkarttırdı.

Diyarbakır'da ilköğretim okulunda derslere türbanlı gittiği gerekçesiyle hakkında bugüne kadar 198 tutanak tutulan 13 yaşındaki E.Ö.'in babası Murat Ö., kızına yapılanları protesto için kendi nüfüs cüzdanındaki din hanesi bölümündeki 'İslam' yazısını çıkarttırdı.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Hamravat İlköğretim Okulu'nda geçen yıl eğitim gören ve derslere türbanlı giren E.Ö. hakkında okul yönetimi soruşturma açtı.

Soruşturmanın sürdüğünü sırada E.Ö., bu yıl Vali Nafiz Kayalı İlköğretim Okulu'na gönderildi. E.Ö., burada da derslere türbanlı girmeye devam ederken, hakkında bugüne kadar 198 tutanak tutulduğu belirtildi.

Kentte esnaflık yapan Murat Ö., kızına türbanlı olarak derse girdiği gerekçesiyle öğretmenlerinin ve okul yöneticilerinin sürekli baskı yaptığını ileri sürdü. Kızının türbanı yüzünden başka okula sürüldüğünü iddia eden Murat Ö., "O mağdur edilerek yıldırılmaya çalışıyıyor. Kızıma yapılan haksızlıkların giderilmesi için tüm kapıları çaldım. Ama bir sonuç alamadım" dedi.

DİN HANESİ BOŞ BIRAKILDI

Baba Murat Ö., yapılanları protesto etmek için kendi nüfüs cüzdanını değiştirip, din hanesi bölümünde 'İslam' yazını çıkartıp boş bıraktırdı. Baba Ö., şöyle dedi:

"Kızıma şu ana kadar 198 tutanak tutulmuş. Ben kızıma kapanması için baskı yapmadım. Zaten bunu da okul öğrenci sözleşmesi hazırlayarak kızıma sormuş, ama kızım kağıdı imzalamamış. Ben kızımın okuması için elimden geleni yapacağım. O şu anda başı örtülü okumak istiyor. Belki ileride başını açabilir de ama bu onun kararına kalmış, ne ben ne de bir başkası kızıma baskı yapamaz.

E.'yi yıldırmak için evimize çok uzak olan bu okula yolladılar. Şimdi bu okula gelip gidiyor. Kızımın yaşadığı süreci AKP'nin Diyarbakır milletvekillerine, valliye hatta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bile ilettim. Ancak kimse bu konuda bize yardımcı olmadı. Kızımın nüfus cüzdanında din hanesinde İslam yazıyor ancak benimki boş. Ben bunu değiştirdim ben inançlı birisiyim ama benim resmi bir dinim yok. O yüzden ben müracaat ederek kimliğimdeki din kısmını boş bıraktırdım.

Diyarbakır'ın yerlisi Türk bir ailenin çocuğuyum. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partisini, düşüncesini savunmadığım halde bana tek destek veren kişi o oldu. İnsan olarak beni arayıp kızımın durumunu her zaman da sorar.

Hatta mecliste soru önergesi verdi. Onun dışında kimse bu konuda bana destek vermemiştir. Düşüncelerimiz ters olmasına rağmen. Ben kızımın özgür bir şekilde eğitim görmesini istiyorum."

Derslere türbanlı girmeyi sürdüren Vali Nafiz Kayalı İlköğretim Okulu 7'inci sınıf öğrencisi E.Ö., ise hiç bir zaman mücadelesinden vazgeçmeyeceğini söyledi. Önceki okulundan ağlayarak ayrıldığını kaydeden E.Ö., eski okulundan ayrıldığı için çok üzgün olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title