Haberler

Tepecik Organ Nakli Merkezi Artık Daha Konforlu

Güncelleme:

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Birimi, 1994 yılından bu yana hizmet verdiği ikinci kattaki sıkışık ortamından kurtuldu.

Başarılı böbrek, pankreas ve ince bağırsak nakli operasyonlarına imza atan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Birimi, 1994 yılından bu yana hizmet verdiği ikinci kattaki sıkışık ortamından kurtuldu.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koordinatörü Profesör Doktor Abdullah Taşyurt ve ekibinin özel çalışmaları sonunda hastane içinde daha geniş bir alana taşınan Operatör Doktor Cezmi Karaca başkanlığındaki Organ Nakli Birimi, hastalarına artık daha modern ve konforlu bir ortamda hizmet verebilecek.

Hastane koordinatör yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, kurulduğu yıldan bugüne çok sayıda başarılı operasyonu gerçekleştiren ekibin daha iyi koşullarda hizmet vermesi için harekete geçerek, sadece organ nakli biriminin yeraldığı yeni bir alan yaratmaktan kendilerinin de mutluluk duyduğunu söyledi.

Prof. Dr. Taşyurt, 'yüzakımız' dediği ve bu yılla birlikte son üç yıldır Türkiye'de en fazla donör çıkaran merkez olduklarına dikkat çekerek, birimin taşındığı yeni alanda yatak sayısını da arttırdıklarını belirtti.

Eski yerin yatak sayısı ve koşullarının çok yetersiz olduğunu kaydeden Prof.Dr. Taşyurt, "Organ nakli birimimiz pek de yeterli olmayan dar bir alanda ve sekiz yatakla hizmet veriyordu. Koridor arasında, sıkışık bir ortamda hastalar tedavi ediliyordu. Sekiz yatakla hizmet veriyordu ve koridor arasında, sıkışık bir ortamdaydı. Bir koridor tamamen boşaltıldı. Mefruşatı, klimatizasyonu, yatakları hepsi yenilendi. Kamera sistemiyle kontrol sistemi bile oluşturduk. Organ nakli merkezimizin ülke çapında verdiği başarılı hizmetleri dikkate alırsak, daha yakışır bir yere ihtiyacımız vardı. Çok şükür bunu başardık. Zaten merkezimiz yüzakımızdır. Daha da geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kamera ile kontrol sisteminin bile ihmal edilmediği Organ Nakli Birimi'nin yeni alanı için gerekli kaynağı hastaneden karşıladıklarını dile getiren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koordinatörü Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, "Bu düzenleme için para harcamadık, kendi imkanlarımızla hazırladık. Bir tek klimalar satın alındı, 18 bin TL'ye, onun dışında tüm masrafları kendimiz karşıladık. İlave bir satın alma yapmadık. Kendi teknik hizmetlerimiz, teknisyen ve mühendislerimizle yaptık" dedi.

Organ Nakli Merkezi Koordinatörü İmren Özbek de, Operatör Doktor Cezmi Karaca başkanlığındaki altı hekim, altı hemşire ve iki organ nakli koordinatörünün görevli olduğu Organ Nakli Merkezi'nin yeni yerinde daha iyi koşullarda hizmet verecekleri için heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Özbek, en fazla donör çıkaran bir merkez olduklarına dikkat çekerek, hastane yönetimine teşekkür etti; "Yukarıya göre daha konforlu, bir takım eksiklikler var, yavaş yavaş onları da gideriyoruz. Eski yerde tuvalet ayrımı yoktu, bayan erkek aynı yerdeydi yer sıkıntımız nedeniyle. 1994 yılından beri varolan bir birim burası. Türkiye çapında başarılı operasyonlara imza atmış bir birimimiz. Ancak yerimiz çok kötüydü. En başta yatak sayısı çok azdı, o da arttırıldı. En azından yatak sayımız arttı. Daha iyi oldu hem hastalar hem bizim için. Son üç yıl ve bu yıl Türkiye'de en fazla donör çıkaran bir merkeziz. Hastane yönetimimize destekleri nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

Tepecik Organ Nakli Merkezi, 1994 yılında kronik böbrek yetmezliği tansı almış hastalara kadavra ve canlı vericili böbrek nakli yapılması amacıyla kuruldu. Hastanenin ikinci katında sekiz yatakla hizmet veren merkezde bugüne kadar 500'ü aşkın böbrek nakli, 16 pankreas ve yedi ince bağırsak nakli operasyonu gerçekleştirildi. Dr. Cezmi Karaca başkanlığındaki Organ Nakli Merkezi'nde, 5 genel cerrah, bir pediatrik nefrolog, 2 organ nakli koordinatörü ve 6 hemşire görevli. Merkezde böbrek nakli dışında Türkiye'de nadir uygulanan pankreas ve kısa bağırsak sendromu konulmuş hastalara da ince bağırsak nakilleri uygulanıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Taşyurt Türkiye Tepecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title